948 3

Тежък политически удар по Тръмп в Алабама

Политически шамар срещу републиканците

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Дъг Джоунс се превърна в първия демократ, който от 25 години насам печели място в Сената за сметка на републиканците в щата Алабама, съобщи Би Би Си. Това беше тежък политически удар по Доналд Тръмп и неговата партия.

Републиканецът Рой Мур загуби надпреварата в южния американки щат Алабама, която се очакваше с голям интерес и имаше отражение дори на цената на долара.

Победата на Дъг Джоунс е пробив за демократите в един консервативен щат, който до този момент се смяташе за бастион на републиканците. Кампанията на Рой Мур беше белязана от сексуален скандал, което се отрази и на крайния резултат във вота.

Изборът на демократа се отрази леко негативно на цената на долара. След като станаха ясни изборните резултати в Алабама, доларът се понижи, посочват експерти, следящи финансовите пазари. Нивата обаче не са драстични и понижението е било отчетено за кратък период.

Вотът в Алабама раздели Републиканската партия, чиито членове влязоха в спор дали да бъде подкрепен Мур, за да се запази минималното мнозинство на партията в Сената, или да се разграничат от него заради обвиненията в сексуално насилие.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 15:48  13.12.17
  Нормално! Там белите вече са твърде малко! Крайно време беше да спечелят Демократите!:)
 • Пеньо
  Отговор
  2 15:57  13.12.17
  Още шамари чакат рижавият клоун.
 • гамгамгймгймгймгймгймкй....
  Отговор
  3 16:19  13.12.17
  СПОКОЙНО. ......БАЙ ДОНЧО. ....ЩЕ СИ ИСКАРА ...БЕЗ ПРОБЛЕМ ...МАНДАТА ...СЛЕД КАТО НАПРАВИ. ...ГЪДИ...ГЪДИ.....НА ЧИФУТИТЕ. ......ЗА ЙЕРУСАЛИМ. .......ИНАЧЕ ДО ПРОЛЕТТА НА 2018. ....СИ БЕШЕ ...ПЪТНИК. .....ОТВСЯКЪДЕ. .....

Напиши коментар:


Публикувай