Last news in Fakti

14 Декември, 2017 14:32 5 079 13

"Ислямска държава": САЩ, очаквайте ни, ние идваме!

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • доналд тръмп-
  • атентат-
  • ерусалим

Джихадистите заплашиха да извършат атентати зад Океана заради решението на Тръмп за Ерусалим

"Ислямска държава": САЩ, очаквайте ни, ние идваме! - 1
Снимки: БТА/АР

Групировката "Ислямска държава" (ИД) заплаши да извърши нападения на територията на САЩ като отмъщение за решението на администрацията на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде Reuters.

Посланието е озаглавено "Чакайте ни" и "Ислямска държава в Манхатън". В него групировката заявява, че ще извърши атаки, и показва снимки на площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк, както и снимка, на която изглежда се виждат жилетка с експлозиви и детонатор.

"Ще проведем още операции на ваша земя, до последния час и ще ви изгорим с пламъците на война, която вие започнахте в Ирак, Йемен, Либия, Сирия и Афганистан. Само почакайте", гласи текстът.

"Признаването от страна на вашето куче Тръмп на Ерусалим за столица на Израел ще ни накара да признаем експлозивите за столица на вашата страна", се казва още в посланието.

"Ислямска държава": САЩ, очаквайте ни, ние идваме!

"Ислямска държава": САЩ, очаквайте ни, ние идваме!

САЩ предизвикаха силен гняв в арабския свят с решението си за Ерусалим. Оспорваният град, свещен за евреи, християни и мюсюлмани, от десетилетия е в центъра на израелско-палестинския конфликт, припомня Reuters.

Силите, които се борят с ИД в Ирак и в Сирия, очакват групировката да премине към партизанска тактика, след като загуби контролираните от нея територии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милчо

    25 16 Отговор
    Няма ли кой да прати по една бомба в фащ и сирия и да се приключва с тази глупава война . Така хамериканците ще изпитат логиката си според която спасили много невинни хора през ВСВ като изтреляха бомбите в Япония . Нека сега им изстрелят бомби на тях за да се спасят невинни хора да видим хубаво ли ще им е .

    Коментиран от #10

  • 2 Гост с име

    11 6 Отговор
    Още ли има празни брадати чутури в Идил? Тия нали уж ги бяха изтребили до крак.
  • 3 блогер

    40 18 Отговор
    Време е целият свят да се обедини и да унищожи Америка.Те са най-голямото зло на света!Където са се появили,там са война и ужас.Били най развитата държава на света,ама за чия сметка-за сметка на емигрантите от целия свят,които цял живот използват.Кой изобрети компютъра-българин!И почти всичките техни открития са от емигранти.Били най силните-защото печатат долари до безкрай.Защото обраха златните запаси на целия свят и не искат да ги връщат.Но краят им се вижда скоро.Всеки нормален човек иска да живее и работи в мир и всички ще го осъзнаят!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 RIDIK

    9 12 Отговор
    Блогер, замислял ли си се за профилактичен преглед в специализирано, медицинско, заведение ? Ако не си - жалко. Може да изпуснем ментално такъв блилянтен ум. За патоса да не говорим.
  • 6 Дивуй

    8 6 Отговор
    В кой филм си в момента RIDIK?
  • 7 Azazel

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "блогер":

    Първо, Джон Атанасов не е българин, каквото и да са ти разправяли други необразовани лумпени, като теб. Баща му е бил българин, но майка му е с френско-ирландски произход (тоест, французите и ирландците също могат да претендират, че са "изобретатели на компютъра"), а самият той е роден и отраснал в Щатите. Второ, изобретил е компютъра ABC не сам, а в съавторство с Клифърд Бери, който пък си е чист американец, така че американците (ако бяха такива комплексари като нас) имат още по-сериозен аргумент да се бият в гърдите, че са изобретили компютъра. Другите глупости в коментара ти пък, както ти е казал RIDIK, си плачат направо за освидетелстване...
  • 8 сойкаПрисмехулка

    3 3 Отговор
    Те това се вика храни куче да те лае.
  • 9 Колю

    1 2 Отговор
    Какво става тука . Брат , побратимия си напада с омраза и жажда за кръв .
  • 10 До 1

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Милчо":

    И защо в Сирия?По твоята логика трябва и Ирак,Либия, Афганистан,че и Сърбия да бъдат ударени,защото краварите са развързали война в тези страни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 факт

    0 0 Отговор
    ЩЕ ХОДЯТ КАТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА СИ ВЗЕМАТ ЛЕКТОРСКИТЕ
  • 13 бай село

    1 0 Отговор
    Браво Azazel , ти си образован лумпен,точно така, фамилията Атанасов е чисто Американска! Колко образовани хора има в България , бащата е Българин а синът Американец! Цял свят признава , че Джон Атанасов е от Български произход, само ти ,единствено твърдиш обратното. Господин образован ,не може да посадиш картоф ,и да поникне лук! Това , че си заслепен от всичко Американско не ти дава право да отричаш БЪЛГАРСКОТО! Ай със здраве.