887 2

Белград: Косово е сръбският Ерусалим

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Косово е сръбският Ерусалим, заяви в Белград външният министър Ивица Дачич. Дипломатът добави, че скъсването на дипломатическите отношения с Израел по време на бивша Югославия е било грешка, съобщава вестник "Блиц".

Министърът говори на конференцията "Юбилейни години", организирана от посолството на Израел в Белград по повод 25-ата годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между Сърбия и Израел.

Дачич подчерта, че изключително много цени принципната позиция на Израел за непризнаване на едностранно обявената независимост на Косово, което се отразява позитивно на качеството и съдържанието на отношенията между двете страни.

Външният министър посочи още, че 25 години от възстановяването на дипломатическите отношения са важен юбилей и повод да за обръщане към богатата традиция на сръбско-еврейското приятелство, което "преодоляваше най-големите исторически предизвикателства пред двата народа".

Снимка: БТА/АР

Той честити на еврейската общност в Сърбия и по света празника Ханука и пожела и на сръбския, и на еврейския народ здраве, мир и просперитетно сътрудничество.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • qwe
  Отговор
  1 15:57  14.12.17
  Публикувано във факти.бг: Косово е сръбският Ерусалим Който както му го направят великите си ... Сценарият е един и същи. Глупаците също и затова номерът минава.
 • Колю
  Отговор
  2 19:41  14.12.17
  София: Македония е БЪЛГАРСКИЯТ Ерусалим

Напиши коментар:


Публикувай