Last news in Fakti

14 Декември, 2017 19:33 2 270 3

За здравето на вашата камила

  • камила-
  • болница-
  • дубай

Новата болница за четириноги пациенти в Дубай струва 10 милиона долара

За здравето на вашата камила - 1
Снимка: Shutterstock

В Дубай беше открита болница за камили за 10 милиона долара, оборудвана със съвременни операционни зали и най-модерна медицинска техника, съобщава Reuters.

Тези животни са съществена част от културните традиции на страната. Тук редовно се организират състезания с камили и конкурси за красота, представляващи голяма атракция за местните жители.

В рамките на тази традиция се вписва и новата болница, която е първата по рода си в света, твърди нейният директор Мохамед ал Булоши. В нея са назначени екипи от опитни ветеринари, които могат да лекуват едновременно 20 четириноги пациенти.

Край лечебното заведение е изградена и малка състезателна писта, на която излекуваните животни могат да се възстановяват след медицинските процедури.

Оборудването в болницата е било специално приспособено за нуждите на камилите. Цената на една хирургическа операция започва от 1000 долара, а рентгенова снимка или видеозон се таксуват 110 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    2 3 Отговор
    Разкрихте ме.Докато танцувах със сабите договорих да ни построят една болница за каракачански камили.
  • 2 Винету

    1 2 Отговор
    Разкрихте ме.Докато танцувах със сабите договорих да ни построят една болница за каракачански камили.
  • 3 Камилар

    2 0 Отговор
    Аз съм камила!