15 Декември, 2017 12:19 1 193 4

Необходима е пряка дипломация със Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен-ун-
  • преговори-
  • рекс тилърсън-
  • джоузеф юн

Все още не е ясно дали Пхенян има желание да преговаря след период на засилена ядрена дейност

Необходима е пряка дипломация със Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Американският специален пратеник за Северна Корея Джоузеф Юн заяви, че САЩ би трябвало да се ангажират в пряка дипломация с КНДР наред със санкциите, наложени заради ядрените и ракетните й програми, и изрази надежда, че Пхенян ще приеме предложението за безусловни преговори, предаде Reuters.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън предложи във вторник преки преговори със Северна Корея без предварителни условия, но Белият дом по-късно каза, че не може да има преговори, докато Пхенян не подобри поведението си.

"Би трябвало да упражняваме пряка дипломация, както и санкции. Това е нашата политика, основана на натиск и ангажимент, и ние наистина искаме да се ангажираме с натиск и дипломация", заяви Юн пред репортери в Банкок.

Той каза, че не е ясно дали Северна Корея има желание да преговаря след период на засилена ядрена дейност, и отбеляза, че е "много трудно да се разбере какво е тяхното намерение, без да има истински диалог".

Необходима е пряка дипломация със Северна Корея

Специалният пратеник посети тази седмица Япония и Тайланд за обсъждане на начини за засилване на натиска върху Северна Корея след поредния й опит с балистична ракета.

Междувременно Япония обяви, че разширява икономическите си санкции срещу Северна Корея заради ядрените и ракетните й програми.

Японското външно министерство каза, че ще бъдат замразени авоарите на още 19 севернокорейски фирми, работещи във финансовия, петролния и въгледобивния сектор.

Русия заяви, че са възможни контакти със Северна Корея на високо равнище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    4 0 Отговор
    От статията лъха идеята, че краварите първо трябва да смачкат СК по всякакъв начин и след това да седнат на масата за "безусловни" преговори. За безусловни естествено от страна на СК. А по принцип безусловни и преговори в едно изречение са взаимно изключващи се. Има ли безусловно, няма преговори, защото те са свързани с различни условия.
  • 2 Кърлеж

    2 0 Отговор
    Трябва война на унищожение за саш и след това да започне нова ера за човечеството без кръвожадния саш както и робите им наречено население
  • 3 Kcaniba

    0 1 Отговор
    Всички знаят ,че ми плащат да хуля Русия и да възхвалявам Хамерика ,така че ще заключа ,че Хамерика ще нанесе смъртоносен удар на Прасчо,а на Рисия ще прибере партенките и водката!какво дразня ли!?
  • 4 сойкаПрисмехулка

    2 0 Отговор
    Докато САЩ си създаваше измислени врагове, като една комунистическа страна, която винаги има враг, то Северна Корея си създаде ядрени оръжия. САЩ изпуснаха момента, в който можеха да ги спрат и само подскачат като петле. Сега Северна Корея е ядрена сила, колкото и да не им харесва. Няма значение дали ще бъде призната за такава, самият факт, че притежава подобни оръжия я прави ядрена сила. Въпросът е тези оръжия никога да не влязат в употреба, защото човешкият живот е ценност. Това обаче явно американците не го знаят, защото до момента те си остават единствената страна в света, която е използвала ядрено оръжие за военни цели. И то срещу цивилното население на Хирошима и Нагасаки. Явно за това сега американците ги е толкова страх от корейците, тъй като за останалите, съдят по своите собствени действия. За това пак ще го напиша. ДО МОМЕНТА НЕ Е ИМАЛО ТОЛКОВА ПОБЪРКАН ЛИДЕР НА СТРАНА, КОЙТО ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ХОРА, ОСВЕН ТОЗИ НА САЩ!!!