1 305 7

САЩ погнаха Иран за Йемен

Обвинения срещу Техеран, че доставя оръжия на бунтовниците - хуси

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

САЩ обвиниха Иран, че доставя ракети на бунтовниците в Иран.. Това беше обявено от специалния американски посланик в ООН Ники Хейли, съобщи ДПА.

На специална преконференция бяха показани останки на иранска ракета. Според Хейли тя е била доставена от бунтовниците – хуси, като в последствие е била изстреляна към летище в Саудитска Арабия.

„Нашата нова позиция беше предизвикана от неоспоримите факти за поведението на иранското правителство. Сделката за иранската ядрена програма трябва да се разшири до неговите сфери на влияние. Събрахме разузнавателна информация за ирански доставки на оръжие в Йемен, Ливан, Сирия и Ирак. Не може повече да приемаме незаконното поведение на иранския режим“, заяви Хейли.

От Иран обвиниха дипломата, че представя фалшиви доказателства. Ирански дипломати твърдят, че така се прикриват престъпленията на Саудитска Арабия в региона.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КИН ДЗЯ ДЗЯ
  Отговор
  1 14:37  15.12.17
  Публикувано във факти.бг: САЩ обвиниха Иран, че доставя ракети на бунтовниците в Иран.. като си го представих това ... и много странни неща ми дойдоха на ум.Нещо не е наред със ... САЩ, Иран или редактора.
 • Ььььььь
  Отговор
  2 15:05  15.12.17
  Сащ все повече лъжици поднасят към устата си-някоя лъжица може и да им избие някой зъб..
 • Милчо
  Отговор
  3 15:11  15.12.17
  Те пък фаш дето доставят оръжия на терористите се сетили на кой да се дървят
 • мето
  Отговор
  4 23:15  15.12.17
  аз казах ли ви че конфликта със севрна корея е въздух под налягане но със цялото си сърце искат да воюват със Иран според мен
 • неутрален
  Отговор
  5 13:40  17.12.17
  Не виждам нищо лошо!САЩ въоръжават ИДИЛ и бунтовниците в Сирия,защо Иран да не продава оръжие на Йемен!?!САЩ са най-големият продавач на оръжие в света,заща Иран да не продава?
 • Бисер
  Отговор
  6 16:24  17.12.17
  А бе,намерете някоя по умна,а и по симпатична от всичките тези мъже-подобни грозотии от Вашингтон.
 • Патето Яки
  Отговор
  7 11:53  18.12.17
  Вероятно от тези летища излитат саудитските айроплани с бомби които фърлат над Йемен с благословията на чичо Сам. За да се защити Йемен им трябват истински ракети но едва ли имат възможност да си ги платят при този глад и блокада на пристанищата им.

Напиши коментар:


Публикувай