2 929 5

Откриха слънчева система като нашата

Космическият телескоп Кеплер откри нови светове

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Американската космическа агенция НАСА откри цяла слънчева система със същия брой планети, какъвто има и нашата. Откриването на нова планета около звездата Кеплер-90, която прилича на нашето собствено слънце, означава, че отдалечената слънчева система има общо осем познати планети. И тези планети приличат на тези край нас: скалисти планети обикалят в орбита близо до звездата, с газова гиганти по-далеч.

Звездата и нейното семейство от планети вече бяха известни, след като бяха открити от космическия телескоп Кеплер. Но пробивът дойде, когато астрономите откриха новия свят, което беше направено чрез технологията на Google за изкуствен интелект, съобщи БНТ.

Компютър беше обучен да прегледа данните от космическия телескоп Кеплер и да търси сигнали, които могат да принадлежат на планетите. И открива нови планети в съществуващите системи, като забелязва сигнали, които като че ли предизвикват интерес, но са твърде слаби, за да бъдат забелязани от хората.

Това предполага, че може да има скрити цели светове и слънчеви системи в данните, които вече сме събрали, но които не сме забелязали, защото има толкова много сигнали, които да бъдат проследявани. Кеплер е събирал четири години данни за това какво има на небето и откри 150 000 звезди - много повече, отколкото хората биха могли да видят.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 20:56  15.12.17
  Браво на НАСА ! А Роскосмос и една звезда не могат да открият, само харчат парите на държавата !

  Коментиран от #4, #5

 • Лост
  Отговор
  2 21:35  15.12.17
  В Сахара не могат да изкарат една седмица, тръгнали по Марс, Луната и други
 • Лост
  Отговор
  3 21:37  15.12.17
  За Марс казаха- билета е еднопосочен!
 • Лост
  Отговор
  4 13:51  16.12.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Браво
 • гост
  Отговор
  5 09:52  18.12.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  а вие що биете негрите??

Напиши коментар:


Публикувай