16 Декември, 2017 09:20 3 815 10

Япония се въоръжава до зъби заради КНДР

  • япония-
  • северна корея-
  • бюджет-
  • ракета-
  • ким чен-ун

Токио предвижда рекорден бюджет за отбрана срещу севернокорейската заплаха

Япония се въоръжава до зъби заради КНДР - 1
Снимки: БТА/АР

Япония предвижда рекорден бюджет за отбраната в размер на 5,19 трилиона йени (46 милиарда долара) за следващата бюджетна година, за да укрепи противоракетната си защита срещу заплахите на севернокорейските ракети, предаде Reuters.

Това ще бъде шестата последователна година на увеличаване на разходите за отбраната в страната. Според изданието голяма част от новото бюджетно увеличение е предназначена за покриване на разходите за американската наземна система за прехващане на ракети "Иджис".

Миналата седмица японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че страната предвижда да купи от САЩ и крилати ракети с голям обсег. Това решение е спорно, защото японската пацифистка конституция забранява използването на сила за разрешаване на международни спорове.

Япония се въоръжава до зъби заради КНДР

Като цяло бюджетът на Япония за фискалната 2018 г. ще е в размер на 97,7 трилиона йени (867 милиарда долара). В него се увеличават и разходите в социалната сфера, в това число и тези за здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    13 20 Отговор
    Ами да те Японците имат опит в получаването на ядрени бомби от Хамерика ,може и този път да им ги доставят ,както преди!!направо им ги пускат от горе пъ квото дойде !
  • 2 Наивни Глупаци!

    17 17 Отговор
    Тръмпи ги вкара между шамарите ,а сега ще им продава бомби!хитрее ама и той ще опита от бомбите на Прасчо!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Минуси минуси

    15 22 Отговор
    Тролове не се хабете с минусите (против Русия)нормалните хора са повече от вас и дават +,вашите платени -,са в пъти по малко няма смисъл!
  • 5 Бесен Язовец

    6 16 Отговор
    Тези са на тепсия, кво и да правят ако С.К ги пожелае няма мърдане! Слугинаж на САЩ са покемоните
  • 6 Трапер

    15 3 Отговор
    Язовец , което не става с пари става с много пари .А японците имат,
    спира ги единствено пацифистката им конституция.Ако решат да се милитаризират индивидуално с нападателно оръжие съседните страни ще пропищят. Те между другото са пропищяли веднъж от императорската армия.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Трапер":

    И как точно ще стане като имат доживотна забрана за ядр.оръжие? Кво да не би да си зглобат Волотрон ? Хахаха рано си се наквасил с първак ха-ха-ха

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дон балон

    7 3 Отговор
    Той и военния бюджет на великая и могучая Россия е 46 млр.А БВП на
    бедна Япония е няколко пъти по голям от руския.Защо никой не нарича Япония велика сила,а Русия била велика сила.Англия има ядрено оръжие,по-силен флот от Русия,по-добри самолети от Русия,икономика два пъти по-мощна от Русия.Защо ни плашат с тази Русия.Май само да изкопчат по-големи бюджети.За всички е ясно,че Русия е въздух и то без налягане.Квартален побойник .Просто денги нет.Да не говорим че БВП на северна Корея е по-малък от българския.Големи страшилища,голямо чудо.

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "дон балон":

    Плашат с Русия защото янките и техните васали имат нужда от ВРАГ
Новини по държави: