Last news in Fakti

16 Декември, 2017 10:50 2 390 8

"Дракон"-ът полетя в Космоса (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • спейс екс-
  • космос-
  • кейп канаверал-
  • наса

Ракетата "Фалкон 9" с товарния кораб "Дракон" беше изстреляна от Кейп Канаверал

"Дракон"-ът полетя в Космоса (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американската компания "Спейс Екс" изстреля ракета "Фалкон 9" с космическия кораб "Дракон", който ще достави товари за екипажа на Международната космическа станция (МКС), предаде Fox News. Ракетата-носител стартира от Кейп Канаверал.

Изстрелването се състоя в определеното за целта време, отбелязаха от компанията. То бе планирано за миналия вторник, но беше отложено. Тогава от НАСА поясниха, че "Спейс Екс" поискала допълнително време за проверка на оборудването.

"Дракон" ще достави на МКС над два тона товари, включително хранителни продукти и материали за извършване на научни експерименти. Това е 13-ата мисия за доставка на храни и материали на МКС с помощта на "Дракон". Очаква се корабът да се скачи с МКС този месец и след това да се върне на Земята.

"Дракон"-ът полетя в Космоса (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Дракон"-ът полетя в Космоса (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Спейс Екс" използва за старта първата степен на "Фалкон 9", която успешно беше приземена дистанционно при предишно изстрелване.

Сега първата степен на ракетата извърши управлявано спускане върху платформа във Флорида, поясниха от "Спейс Екс".

"Първата степен на "Фалкон 9", която бе използвана за втори път, се приземи върху платформа", потвърди представител на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 14 Отговор
    Соросоидна лъжа!Никой не може,а и няма РАКети освен Россия, още по-малко изостаналите КРАВАРИ! Русия е номер едно, защо всички искат да емигрират в матюшка Россия,а...?Карат руски коли и използват руски уреди в домакинството,а?
  • 2 Допълнение

    11 3 Отговор
    И драконът вече е летял до мкс!
  • 3 ha ha ha

    15 5 Отговор
    Двигателя е руски нали :D

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "ha ha ha":

    Да, Лада Веста е със същия!
  • 5 Бай хой

    11 9 Отговор
    Дааа товарната бричка я пуснаха с куфарите.
    Анатолиииий почему вчера мълча като мушмула га пилотирана капсула се приземи в Казахстан с руски и европейски космонавти плюс стопаджия от наса?
    Почему не споменаваш че следващата седмица е планиран пилотиран полет на руска ракета до мкс? И отново наса са на стоп а не летят с таралясника на хелън мъскията?
    Закарали до мкс два бидона вода и едно сд с филми и голям праз.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Байкъвситам

    10 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Никой не коментира защото американците се прецакаха по силата на международното сътрудничество да финансират руската космическа индустрия. Разбраха че това е грешка и вече постепенно спират. Скоро спейс екс ще транспортира космонавтите. Следващата година ако не се лъжа. Счита се че практически с руската космическа програма е свършено!
  • 7 законен

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Ти разлика между многократно използване и ЕДНОКРАТНО правиш ли и кое според теб ще оцелее в бъдеще ??? И ако не са "стопаджиите" да им плащат сметките , кой ще ви вземе рубличките , пардон тоалетната хартия , товарищ ???

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    А ти правиш ли разлика между многократно и двукратно и то в десет процента от стартовете и то само на първата степен.
    А руските са сто процента руско производство и технологии. Имат си и алуминий и титан и горива и злато и диаманти. А които си няма в близко бъдеще ще трябва да си купува и продавача е нормално да определя правилата.