1 359 5

Тръмп: Смъртна присъда за убийство на полицай

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Убийството на полицай трябва да бъде наказано със смъртно наказание. Това обяви американският президент Доналд Тръмп в реч пред Националната академия на ФБР в Куантико, щата Вирджиния.

Президентът дори подчерта, че "ние ще защитим онези, които ни защитават". "Ние вярваме, че престъпниците, убиващи полицаи, трябва да бъдат осъдени на смърт", добави републиканецът.

"Тревожно е, че увеличаването на броя на атаките срещу нашата полиция - каза той. - Миналата година полицията в Америка са били нападнати на всеки 10 минути През 2016 г. повече от 140 полицаи са били убити по време на изпълнение на задълженията си.".

Според доклад, публикуван през септември от Министерството на правосъдието, броят на убийствата в страната се е увеличил с 7,9% през 2016 г. в сравнение с предходната година. В САЩ са извършени 1,25 милиона насилствени престъпления, включително 1 750 убийства.

Сега смъртното наказание се счита за приемлива мярка за наказание в 31 от 50-те американски щати. Основният начин е чрез инжекция.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Райко кръвта
  Отговор
  1 16:36  16.12.17
  Ся Ким ше ти наложи санкции дето убиваш хора
 • кучето шаро
  Отговор
  2 18:40  16.12.17
  Ако тебе те прасне някой , да звънне ще почерпа ........
 • Иван Господинов
  Отговор
  3 00:35  17.12.17
  Тръмп може да е луд но го признавам! Всичко което каза в предизборната си кампания ама всичко, колкото и откачено да звучеше почна да го прави от ден първи. Няма тън-мън оправдания и шикалкавене. Ей това трябва да са политиците. Задаваш платформа която с която запознаваш хората точка по точка и като те изберат я изпълняваш без никакви свободни съчинения.

  Коментиран от #5

 • Шаран БГ
  Отговор
  4 08:55  18.12.17
  Така трябва! Полицаят пази /охранява, грижи се, варди/ всичко що е държавно! Самият той е представител на Държавата. Всички граждани / не само държавните служители/ са на тази Държава и са също държавни!!!! Само че нашите пишман- държавници хем ги сърби, хем ги боли! Същите са и разбиранията и вижданията на "големите пагони" в МВР И се чудят защо им трябват още 5 000 полицаи и няма мераклии да стават полицаи. "Голямата мотивация"- на ти 1000 лева /български номинирани/ и бягай да те бият и убиват и.... сори, Господ да е с теб! И до тук ! Впрочем и...... "съболезнования към близките" !
 • goni
  Отговор
  5 13:28  18.12.17

  До коментар #3 от "Иван Господинов":

  Човека изобщо не е луд! Прав си! Изпълнява това , което е обещал! А, това че на някои не им харесва е отделен въпрос!

Напиши коментар:


Публикувай