557 1

Нападателят от Амстердам се оказа луд

Той определено не е терорист, заяви говорител на военната полиция в града 

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Мъжът, който заплаши с нож униформени служители на реда на летище "Схипхол" в Амстердам, е побъркан човек. Извършеното от него не е терористична атака, съобщи говорител холандската военна полиция, цитиран от Reuters.

Военни полицаи стреляха вчера следобед по въоръжения мъж, нахлул в офиса им, който се намира в "Схипхол плаза" - просторния вход на аерогарата и търговски център, където минават хиляди хора всеки ден.

Простреляният в крака 29-годишен жител на Хага бе отведен в болница в Амстердам и все още се намира там, каза говорителят. Лицето е известно на военната полиция във връзка с предишни инциденти на летището.

То бе евакуирано през април 2016 г., три седмици след самоубийствените атентати в метрото и на аерогарата в Брюксел, заради пиян поляк, който се пошегува, че има бомба.

Холандия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • идил миндил
    Отговор
    1 13:18  18.12.17
    побъркан? дали има нормален ,който гази хора с кола и да взривява гарите, така вече се прикриват истини за мащабите на терора в Европа от алахакбаровци, били побъркани,объркани,не интегрирани , случайно минаващи и други глупости..били граждани на Европа,обаче без да казват арабски имена на тези мирни хора ...

Напиши коментар:


Публикувай