Last news in Fakti

16 Декември, 2017 16:14 1 318 0

В очакване на най-младия премиер в Европа (СНИМКИ)

  • австрия-
  • канцлер-
  • виена-
  • себастиан курц-
  • александър ван дер белен

Лидерите на консерваторите и на крайната десница разговаряха с президента относно бъдещото правителство на Австрия

В очакване на най-младия премиер в Европа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерите на австрийската консервативна партия Австрийска народна партия и на австрийската крайна десница Австрийска партия на свободата, Себастиан Курц и Хайнц-Кристиан Щрахе се срещнаха с президента на Александър ван дер Белен, за да обсъдят с него бъдещото правителство и неговата програма, предаде Reuters.

Курц и Щрахе заедно със своите преговорни екипи завършиха снощи преговорите за коалиционно правителство. Те продължиха близо два месеца след изборите на 15 октомври. Двата преговорни екипа успяха да съгласуват програмен документ за управлението на страната за идните пет години. Документът съдържа 160 страници.

Освен това лидерите на двете партии съгласуваха и кандидатите за министерски постове. Съгласно споразумението между двете партии новото правителство ще има 14 членове - 8 министри за Австрийската народна партия, а 6 за Австрийската партия на свободата.

В очакване на най-младия премиер в Европа (СНИМКИ)

В очакване на най-младия премиер в Европа (СНИМКИ)

След срещата с лидерите на двете партии президентът на Австрия каза, че не вижда нищо, което може да попречи на предложените министри да положат клетва. Той каза, че планира лично да се срещне с номинираните министри преди самата церемония по полагане на клетвата. Планира се новото правителство да положи клетва в понеделник.

След срещата с президента Курц каза само, че петдесет процента от екипа му ще бъде съставен от жени и че две трети от министрите са експерти.

Курц ще бъде най-младият премиер на Австрия и на правителство в Европа. Той е на 31 години. След срещата с президента той каза, че коалиционното споразумение с партията на Щрахе цели да намали данъците и да укрепи позицията на Австрия като икономически център.

В очакване на най-младия премиер в Европа (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: