Last news in Fakti

17 Декември, 2017 14:50 1 834 3

Берлин: Мигрантите намаляват

  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ангела меркел-
  • томас де мезиер

По-малко от 200 000 бежанци са пристигнали във ФРГ през 2017 година

Берлин: Мигрантите намаляват - 1
Снимки: БТА/АР

Германия очаква да посрещне по-малко от 200 000 нови мигранти за тази година, съобщи вътрешният министър на ФРГ Томас де Мезиер.

"В края на ноември бяхме на равнище от около 173 000 души и смятам, че за цялата година ще имаме по-малко от 200 000 мигранти", заяви той пред местни медии.

През миналата година във ФРГ са пристигнали около 280 000 мигранти, а през 2015 г. - около 890 000, основно търсещи убежище от Сирия и Афганистан.

Спадът в броя на мигрантите вероятно се дължи на прекъсването на Балканския маршрут, на сключената с Турция споразумение за бежанците, както и на увеличаването на усилията за спиране на мигрантите, опитващи се да достигнат Европа от Северна Африка с лодки.

Берлин: Мигрантите намаляват

Германските власти въведоха и финансови стимули, които да насърчат търсещите убежище да се върнат в родните си страни. Де Мезиер обаче заяви, че от началото на годината молби са подали само 200 души, предимно от Русия, Ирак и Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Антонио

    8 2 Отговор
    Намаляват щот Путин се намеси в Сирия и чичо Сами няма вече Идил която да прогонва хората в Европа с цел да скапе икономиката и взаимооотношеията в региона, инак дългът на САЩ е толкова голям че би трябвало да разпродата страната си на длъжниците си
  • 2 Кака Гинка

    10 0 Отговор
    Дори нито един повече да не дойде,тези,които се натресоха на Европа са напълно достатъчни да я съсипят и тепърва ще се сблъсква с негативите от това "велико преселение".А и ние също - когато е за "пране на пешкира", ще ни класират в първите редици;нали за това ни приеха!
  • 3 Егати

    1 1 Отговор
    намаляха били с 200.хиляди , ама че идиоти, напротив станаха с повече със същата цифра, да не говорим за размножителен цикъл при тези идил-миндиловци, сега пък след като масрафа ще плащат европейци ,жените им ще раждат кат за световно...слагай геометрична прогресия...Европа ще се превърне в нужник...
Новини по държави: