17 Декември, 2017 16:04 4 312 3

Палав министър влезе в затвора за измама

  • израел-
  • министър-
  • корупция-
  • бенямин нетаняху-
  • стас мисежников

Стас Мисежников отпуснал субсидия за фестивал, но условието било организаторите да наемат любовницата му

Бивш израелски министър започна да излежава 15-месечна присъда за измама и злоупотреба с доверие в момент, когато корупционните афери в еврейската държава се множат и засягат дори самия премиер Бенямин Нетаняху, предаде Reuters.

Стас Мисежников, министър на туризма от 2009 до 2013 г., бе осъден през октомври, че е отпуснал субсидия от над един милион шекела (260 000 долара) за студентски фестивал през 2010 г., но условието било организаторите на фестивала да наемат жена, с която поддържал "интимни взаимоотношения".

Мисежников е член на ултранационалистическата партия на министъра на отбраната Авигдор Либерман "Израел бейтену" ("Нашият дом Израел").

Влизането му в затвора става ден след вчерашната демонстрация на хиляди израелци, които за трета поредна събота шестваха по улиците на Тел Авив, за да поискат съдебно преследване и оставки на "корумпираните" в правителството.

Протестите бяха най-вече заради Нетаняху, който в петък бе разпитан за седми път от полицаи в рамките на разследванията по подозрения в корупция. В едното от тях премиерът е заподозрян, че е приемал неправомерно щедри подаръци от богати фигури на бизнеса и Холивуд, между които австралийския милиардер Джеймс Паркър и холивудския продуцент Арнън Милчан. Според медийни информации общата стойност на подаръците възлиза на десетки хиляди долари.

Другото разследване трябва да установи дали премиерът се е опитал да сключи тайна сделка със собственика на вестник "Йедиот ахронот" за благоприятно отразяване на негови изяви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    9 1 Отговор
    Навсякъде хората се борят с тези неща или поне опитват,а у нас кога?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боримир

    5 1 Отговор
    У наз министрите си имат съдии и прокурори а баце си има главен прокурор и всичко е точно.