17 Декември, 2017 15:39 1 182 0

Тайван и Чехия със споразумение за избягване на двойното данъчно облагане

  • тайван-
  • чехия-
  • споразумение-
  • търговия-
  • двойно данъчно облагане-
  • инвестиции-
  • сътрудничество

Споразумението бе подписано по-рано тази седмица в Прага

Репубика Китай и Чешката република сключиха споразумение за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на укриването на данъци. Последното бе подписано по-рано тази седмица в Прага и постави основите за увеличаване на инвестициите и търговията, както и за подобряване индустриалното и технологичното сътрудничетво между двете страни.

Пактът бе подписан от Уан Чун-и, представител на Икономическата и културна служба на Тайван в Прага, и Вацлав Жилек, който оглавява чешката Икономическа и културна служба в Тайпе. „По силата на споразуенито данъци не могат да бъдат налагани от двете страни върху едни и същи активи, доходи или финансови транзакции”, заявиха от Министрство на финансите, като допълниха още, че сделката включва и механизъм за разрешаване на спорове.

Към момента Република Китай има сключени общо 32 двустранни данъчни споразумения със страни от целия свят, като само от Европа това са Австрия, Белгия, Франия, Германия, Италия, Швеция и Великобритания. Правителството е поело ангажимент да сключи подобни споразумения, базирани на принципите на равенство, взаимна изгода и стимулиране на двустранните инвестиции и търговия, и с редица други държави.

По данни на Министерство на външните работи много тайвански компании развиват своята дейност на територията на Чехия, което на свой ред е довело до създаването на 23 000 работни места. Статистиката сочи, че двустраннта търговия възлиза на над 644.8 млн. щатски долара за 2016 г., отбелязвайки ръст с 10.2 % на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА