18 Декември, 2017 10:00 1 413 34

Русия никога не е била войнствена страна

  • русия-
  • мария захарова-
  • страна

Мария Захарова в противоречие с Борис Джонсън

Русия никога не е била войнствена страна. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Захарова отвърна на изявление на британския министър на външните работи Борис Джонсън. В него той сравни Русия с древна Спарта.

„Сравнението е некоректно. Става въпрос за това, че Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави. В основата на противоречието между Атина и Спарта е бил фактът, че последната е била олигархия. Не мисля, че има по-олигархична страна от Великобритания. Тоест Борис Джонсън не е прав“, заяви Захарова.

Тя подчерта, че постоянните противоречия само отслабват Запада. Очаква се през следващите дни Джонсън да посети Русия, като основно ще бъде обсъждат сирийския въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНО

    27 16 Отговор
    АМИ ДА АГРЕСИВНА БЕШЕ ЦАРСКА РУСИЯ ГАТ НАПАДНА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ДА ОСВОБОДИ НЕБЛАГОДАРНА ПОРОБЕНА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Джентълменът русофил

    19 17 Отговор
    Русия ни освободи и от фашизъм през Втората световна и пак, ше ни освободи, ако се наложи един ден. На практика Русия е единствената страна, която я е грижа за България. Тя е като майка на България. Много е важно ние българите да осъзнаем, че колелото на историята се върти и, че ше продължи да се върти. Ако утре България попадне в лапите на чужди завоеватели, така както е попадала в лапите на турското иго и фашизъма, пак Русия, ше ни освободи.....ФАКТ!

    Коментиран от #3, #4, #6, #26

  • 3 аожа

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Все повече се обсъжда , че трябва да се признае от Русия факта , че България е майка на Русия по начин по който Великобритания е майка на САЩ. Писменост и религия от страната майка е достатъчно основание.
  • 4 onq s konq

    18 22 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Е нали точно затова членуваме в НАТО- ЗА ДА ПРЕСТАНЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ РУСИЯ ДА НИ "ОСВОБОЖДАВА":)

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Реалист

    15 10 Отговор
    Мдааааа, питайте финландци, унгарци, чехи, поляци и те ще ви обяснят.
  • 6 Morgoth

    16 17 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    К'ВО? Русия ни е освободила от фашизъм?
    Благодарни сме на Русия за освобождението от турско, но хайде да не приказваме глупости. Русия по време на ВСВ е завоевател от гледна точка на България. Макар и без да се стреля Русия взема властта в страната ни, праща армията ни срещу Германия където даваме почти всичките си жертви за цялата война, след което насажда комунистическо управление от което все още не можем да се съвземем и от една богата и добре управлявана страна ставаме последните в Европа. Докато не минат 3 поколения и да измрат всички жители през това време няма да се оправим.
    Имаме причини да обичаме Русия, но имаме такива и да я мразим. А дали Русия е агресивна питайте Полша, която набързо беше поделена между Хитлер и Сталин.

    Коментиран от #12, #13, #16, #18

  • 7 гост

    13 15 Отговор
    Русия е проклятието на съвременния свят , както ДПС е проклятието на България !
  • 8 Бай хой

    9 13 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Конь, или по точно казано нато ни е окупирало и ни съсипва по всички направления за да се наложи отново братска Русия отново да ни освободи и разни като симеон борисов и пазвантина му тиквата да са в затвора и да не разграбват България.
  • 9 Гоуст

    13 14 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕСТНО":

    А бе лизач, Русия ни Освободи ама забрави да си тръгне вече век и половина. Ние сме свободна страна, а не руска републила и чрез нас да си прокарват интересите в България

    Коментиран от #17, #29

  • 10 Kcaniba

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕСТНО":

    Да , това е тъжната истина.
    За благодарност - трети път сме срещу Русия.

    Коментиран от #14

  • 11 Ей глупако!

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти вярваш ли ,че ако се наложи НАТО,ще изгарчи и 1 бома!??!!за нас,те и сега не ни зачитат занищо!!прекръсти се на миризливата опшка на Хамериканския кон!
  • 12 Гоуст

    11 11 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Точен коментар. България е била много развита преди ВСВ, до идването на комунизма. Съгласен съм и с другите

    Коментиран от #20

  • 13 Бай хой

    12 13 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Я уточни сега кои точно полски градове и райони е заграбила Русия и от кога и ткъде на къде са стансли полски.
    Смешно е когато неграмотници четат историята както дявола чете евангилието.

    Коментиран от #15, #25

  • 14 Невярвам на ушите си!!

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Това неможе да си ти истинския касапин!!
  • 15 Браво!

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Браво за коментара!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай хой

    10 13 Отговор

    До коментар #9 от "Гоуст":

    Русия винаги когато ни е освобождавала ди е тръгвала жалки шъжецо.
    Точно сега сащ и нато не искат да си тръгнат и подържат окупацоонен корпус. Американският посланик дирижира политиката и икономиката, организира протести, преврати и уволнения.
  • 18 Точно така!

    9 15 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Ако не е била Русия ту най вероятно нямаше да си тука да ръсиш глупости сега!РАЗБРА ЛИ???

    Коментиран от #23

  • 19 Христо

    12 11 Отговор
    Не пишете глупости.България до Втората световна война е била е била изостанала аграрна държава.А след нея сме започнали да се развиваме.И тази промишленост която имахме по времето на социализма,вече уви я няма.Безработицата е убийствена,стандарта на живот е мизерен.Това можете да лъжете младите,които не са били родени тогава.
  • 20 глупак

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    Най-известният учен, който днес се занимава с изследване на историята на икономическото развитие на Европа и света, е Ангус Мадисън. При това той е класически апологет на капитализма и целта на неговото изследване е именно да докаже превъзходството на капитализма над социализма. Затова неговите оценки за социалистическа България както и за другите социалистически страни силно подценяват техните постижения, но що се отнася до периода на капитализма, не може да има съмнение, че той използва еднакъв подход и прави коректно сравнение между капиталистическите държави.
    В изследването на Мадисън (1) е направена оценка на брутния вътрешен продукт на човек от населението за цели региони и отделните страни в тях, за много дълъг исторически период (от 1 до 2008 г.). За да може да се направи сравнение за толкова различни периоди от историята и равнищата на цените в отделните страни, Мадисън използва в своето изследване еднакви условни монетарни единици (Геари-Камис международни долари). И така какво е според изследването на Мадисън мястото на България сред останалите европейски страни през прочутата 1939 г., когато бил достигнат „върхът“ в нашето икономическо развитие? БВП на човек от населението в България тогава е бил 1603 единици, докато например в съседна Гърция той е бил 2638 единици (1). При това за Гърция 1939 г. не най-успешната година през предвоенния период. Най-успешната за Гърция е 1937 г., когато БВП е 2769 ед/човек, а в България през същата година той е

    Коментиран от #21

  • 21 глупак

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "глупак":

    е едва 1512 ед/човек или близо два пъти по-малък (1).

    Сравнението на България с другите европейски страни показва също значително изоставане по произведения БВП на човек, достигащо 3-4 пъти. Единствените европейски държави, пред които царска България има минимално предимство според Мадисън, са Румъния и Югославия, а за Албания няма посочена оценка, защото тя е окупирана от Италия. С други думи, царска България, през 1939 не е на пето място, а в най-добрия случай на четвърто, но по бедност и изостаналост в предвоенна Европа.
    Капиталистическа България преди социалистическата революция без съмнение беше една от най-бедните и изостанали страни в Европа.

    Коментиран от #22

  • 22 глупак

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "глупак":

    Над 80 процента от населението, тогава се препитаваше с примитивно земеделие и страната ни изоставаше от развитите страни с 50-100 години. Ако някой си мисли, че Мадисън е допуснал някаква грешка в оценката си за царска България, може да я сравни с оценката на хора, които би трябвало най-добре да познават какво е било действителното положение през 1939 г. На 25 януари 1939 г. в Народното събрание на царство България министърът на земеделието Иван Багрянов заявява: „Имах случай да го кажа и друг път: ние сме земеделска страна БЕЗ ЗЕМЕДЕЛИЕ… Ние нямаме излишъци от зърнени храни. Ние изнасяме не излишъци, а само туй, което крадем от устата на нашия народ и неговия нещастен добитък. (Общи ръкопляскания). Цифри за доказателство аз по-рано приведох в изобилие”.(2)
    Ръкопляскат му същите депутати, които по-късно бяха осъдени от Народния съд и които съставляваха така наречения елит на царска България. Очевидно и те напълно споделяха тъжната констатация на царския министър Багрянов.
  • 23 Kcaniba

    9 8 Отговор

    До коментар #18 от "Точно така!":

    Ако не беше Русия,сега нямаше да има нужда да ходим да работим в чужбина! България е ограбена и в момента грабена от Русия!Не случайно правителството излезе с доклад,че Русия е заплаха за националната сигурност на България!

    Коментиран от #24

  • 24 Гоуст

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    В момента ходиш в чужбина, защото България не може да се оправи 27 години от 45 годишната катастрофа. България няма икономила, защото всички комунисти разграбиха заводи и предприятия. България ще си остане мизерна, докато продължава да служи на други страни като Русия, САЩ, Турция... и Бойко да нарича запада с "големите началници"
  • 25 Morgoth

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Всичко на изток от Бялисток, Брест и Лвов. Повечето от тези земи така и не се връщат в Полша, а отиват в Беларус и Украйна, тъй като СССР е победител във войната, а Полша попада в тяхната зона на влияние.
  • 26 Шилявия

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Good bless America..
    Волгин ти ли си маймунке мръсна..
    Пиеш малцово уиски караш западна кола , всичко в къщата ти е made ln usa или eu или Japan..обаче бълваш помия . Нека ти обясня ..империята на злото изчезва..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 112

    3 2 Отговор
    Тя го е обърнала на вицове.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гоуст

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "ЧЕСТНО":

    Дърт комунист. Още няколко години, лека полека ще изчезнете... лошото е, че правите деца и те са същите лапачи-комуняги като родителите си

    Коментиран от #31, #32

  • 31 ДА МНОГО Е ЛОШО Е ДА

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гоуст":

    НЕ СИ КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦ МУТРА ЛИЗАЧ ГРИЗАЧ ЧЕРВЕЙ И МЕКОТЕЛО ВЪЗХВАЛЯВАЩИ НАСТОЯЩОТО В БЪЛГАРИЯ С ФАЛИРАЛИ БОЛНИЦИ ДРОГИРАНИ ДЕЦА ОБРАНИ БАНКИ И НАРОД.
  • 32 до тъпанара №10

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гоуст":

    Всеки комунистически лапач бледнее пред капиталиста-лапач!
  • 33 ГЕРО

    0 0 Отговор
    Според мен България е баджанак на Русия, верно или не проверете и докажете.
  • 34 Гого

    1 0 Отговор
    Е това е представител на МИД!
    И умна и красива и красноречив!
    Не като ония мъжеподобни и грозни представителки от Вашингтон,дето не могат да си кажат името и постоянно бръщолевят тъпотии!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания