Last news in Fakti

18 Декември, 2017 18:07 2 313 7

Бронетранспортьори охраняват коледни базари в Будапеща

  • унгария-
  • будапеща-
  • коледен базар-
  • бронетранспортьор-
  • виктор орбан-
  • бтр-80

Опоненти критикуват решението като ненужна демонстрация на сила от премиера Орбан

Бронетранспортьори охраняват коледни базари в Будапеща - 1
Снимки: БТА/АР

Бронетранспортьори на унгарските сили за борба с тероризма започнаха да патрулират в Будапеща, за да пазят на коледните базари срещу терористични атаки, предаде Reuters.

По държавната телевизия бяха излъчени кадри, на които се вижда руски БТР-80 в центъра на унгарската столица. Репортер поясни, че той се е превърнал в атракция за туристите, които започнали да си правят селфита пред него.

Рискът от терористична атака в Унгария се смята за много малък. Опоненти критикуват изпращането на бронетранспортьори в града като ненужна демонстрация на сила от страна на премиера националист Виктор Орбан.

Предполага се, че бронетранспортьори ще възпрат терористите на коледните базари в Будапеща само чрез явното си присъствие. Без значение е тоталната липса на мюсюлмански радикали в страната.

Бронетранспортьори охраняват коледни базари в Будапеща

Вътрешното министерство на Унгария обяви, че мярката цели да се гарантира сигурността на населението и хората да се почувстват в безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Георги

    17 1 Отговор
    Е това е политик,е това е родолюбец!Шапка му свалям!Ако имаше повече такива като него,нямаше европа да се наводни с отрепки.Можем само да му се възхищаваме!!!
  • 3 Брат ми

    14 1 Отговор
    Железен е Орбан.Хубаво е,че все още има нормални хора и нормални държави.Унгария,Полша и Чехия. А сега май и Австрия се връща в правия път.

    Коментиран от #4

  • 4 Кака Гинка

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Брат ми":

    Тези държави си бяха такива и по соц времената - не клякаха пред никого,за разлика от нас. Там беше пълно със съветски войски,за да гарантират "членството" им в соц лагера.Сега положението е подобно - не им харесва някой да ги командва отвън и му се опълчват веднага.А ние сме кротки,послушни и все търсим кой да ни осинови и "оправи"; и после - комунизма ни виновен,демокрацията ни виновна...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Стар ТИРаджия

    0 3 Отговор
    #2,3 и 4 - ами вървете в Унгария, само да не се ослушвате като гърмяни зайци при всяко излизане! Че там държавният Бай Брадър глобява и за пикаене в диви поля! И контрол, контрол - направо ЩАЗИ! Първоначално ще се чудите 'що по пътища и улици рендьорсеците (полицаите) са повече от гражданите и кой плаща разточителния масраф, ама явно се свиква - за справка местните. И се пригответе за качествен контрол. Почти до размерът на гащите стига!
    ПП Много не сте в час да сравнявате положението в Чехия и Полша с Унгария. За мен в момента, с това управление, Унгария НЯМА МЯСТО В ЕС! Ама не можеш го рабра само с висяне пред компа!
  • 7 Патриот

    3 0 Отговор
    А в момента с това управление България има ли място в ЕС?
    С тази правосъдна система?
    С тази полиция?
    С тези пътища?
    С таи икономика?
    С тази армия в НАТО?

    Очевидно е по-добре засилен контрол от колкото пълна анархия и липса на държава, както го изпитваме това на гърба си всеки един норален жител.
Новини по държави: