Last news in Fakti

19 Декември, 2017 20:26 1 147 9

Рейтингът на Тръмп – рекордно нисък

  • доналд тръмп-
  • рейтинг-
  • сащ-
  • президент-
  • одобрение-
  • нисък

Едва една трета от американците симпатизират на Тръмп

Рейтингът на Тръмп – рекордно нисък - 1
Снимка: БТА/ AP

Рейтингът на одобрение на американския президент Доналд Тръмп – близо година след встъпването му в длъжност – достигна историческо ниски нива, сочат данните от проучване на Си Ен Ен.

Едва 35% от американските граждани одобряват политиката на държавния глава, който през миналата година спечели президентските избори, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Този процент е най-ниският за президент през месец декември на първата му година в длъжност. Нито един президент в миналото не е имал подобни проценти. До момента класацията се водеше от Дуайт Айзенхауер, който през декември на първата си година управление имаше рейтинг на одобрение от 49%.

Данните от проучването са публикувани на фона на новата стратегия на САЩ за националната сигурност. Тръмп определя в нея Китай и Русия за предизвикателства пред интересите на страната. Китай призова президента да се откаже от „манталитета“ на Студената война, а от Кремъл посочиха, че Америка се държи като империя.

Анкетата на Си Ен Ен е проведена от 14 до 17 декември. В нея са участвали общо 1001 души. Освен външната си политика, Доналд Тръмп е критикуван и за вътрешните дела, включително и за данъчните реформи на американска земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    6 5 Отговор
    На Дончо му е приз пистолета този скапан рейтинг, за него е важно Америка да е велика сила и джеба му да е пълен до горе !

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Никой не обича да гледа ефтини циркаджийски номера дори и затлъстялата нация!
  • 3 Смях!

    10 0 Отговор
    Може ли това да е статистика 1000 човека анкетирани!!що не питаха направо 10 човека там можеше и само 1 да го хареса ,можеше и да са 9 зависи ако анкетата е била близо до лудница!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Колю

    5 0 Отговор
    Ахахаха 1000 човека анкета. Те тука във факти.бг се събират повече на анкетите и са достоверни . Те хамериканците събрали поддръжници на оная луда бабка и решили анкета да правят . Все едно тука в България да се прави анкета -доволни ли сте от премиера , а в нея да участват само бсп и дпс . Смях до небесата...
  • 6 УАха ха ха

    1 0 Отговор
    ВСЕ ПАК , трябва да има психо тест и за държавни ръководители. Не може ей тъй да ти се доверят цяла държава .
  • 7 Тръмп

    3 0 Отговор
    CNN и Хилъри играха срещу мен и освен Фейк друго не могат да сътворят!Ако бях Путин или Ердоган щях да ги затворя,но не съм!:):):)

    Коментиран от #8

  • 8 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    Е,ако Путин така ги затваряше първо ,,Дожд,,щяха да са зад решетките.А те освен тежкари,с носове в небесата от собствената си значимост са и на държавна издръжка.Как ли не им пресъхна устата да плюят по Путин.Но,живуркат си спокойно.,,Ехо Москва,,също.Така,че Тръмп и тук не е добре информиран.
  • 9 мангуста

    4 0 Отговор
    Страните се управляват от политици, а не от клоуни на конци.