3 564 15

В Швеция: секс само по съгласие

Новият закон въвежда две нови правни фигури "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност"

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Швеция обсъжда закон, в който се затягат наказанията и се разширяват хипотезите за сексуалното насилие.

Ако бъде приет, от 1 юли 2018 г. като съгласие за доброволен секс там ще се смята само ясно съгласие, за предпочитане да е писмено разрешение.

Става дума за т.нар. Закон за съгласието. За да се стигне до сексуален акт, трябва да има съгласие. Това важи за сексуални отношения между съпрузи, несемейни, гейдвойки и групов секс. Писменото съгласие е необходимо, ако се стигне до съд. Както каза премиерът на Швеция Стефан Льовен в предколедното си радиообръщение: "Без изрично съгласие сексът не може да се смята за доброволен".

Новият закон въвежда две нови правни фигури "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност".

Швеция вече е най-малко романтичната страна в света след Саудитска Арабия и Иран. Там не се предвижда да се иска съгласието на родителите, за да се сключи брак, както е при Шериата, но червено-зеленото правителство поиска радикално затягане на закона за сексуални престъпления.

Причината за новия закон е кампанията #Metoo, в която стотици жени се оплакаха от сексуално насилие. В Швеция също имаше вълна от недоволство, в което жени се оплакваха, че са били насилени в пияно състояние, докато се спели, под психологически натиск и не са били в състояние да откажат.

Има и случай на политик от "Зелените", която разказва, че седмици след сексуалния акт е осъзнала, че е изнасилена. В Швеция, а и отскоро в Германия се смята за изнасилване, ако единият партньор каже: не, а другият партньор въпреки това продължи акта.

Управляващото правителство се смята с феминистка насоченост. През 2018 г. в скандинавската държава има избори.

Швеция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гощо
  Отговор
  1 08:18  20.12.17
  ААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХХА..........ПИСМЕНО СЪГЛАСИЕ!!!! ЩЕ СИ ПОДГОТВЯ БЛАНКИ САМО ДА СЕ ПОПЪЛНИ ИМЕТО И ПОДПИС НА УЧАСНИКА ААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ........ЖИВЕЕМ В МАЛОУМНИ ВРЕМЕНА!!!!
 • Гост
  Отговор
  2 08:26  20.12.17
  Към това ли се стремим? Това ли са ценностите на ш...ната Европа? Това, че имат огромен финансов капитал не им дава право да налагат подобни кретенизми! писмено съгласие за секс - ЧУТОВНА ИДИОТЩИНА!!!
 • Гъдю
  Отговор
  3 08:29  20.12.17
  На маймуни ни обърнахте... ("Бай Ганьо")
 • Дедо Грую
  Отговор
  4 08:31  20.12.17
  Тея са тотално изперкали! Требе съгласието да е нотариално заверено и с двама свидетели. Инак може да е подписано под заплаха, в неадекватно състояние или някакъв шантаж. Да, ама за мургавелкоците това не важи! Те ще ги опраят и облагородят. Тогава ще слушкат, ще си траят, ще се дупят по 5 пъти в денонощието и през ум няма да им идват подобни дивотии.

 • По интернет
  Отговор
  5 09:39  20.12.17
  Най-добре е всеки акт да бъде излъчван по интернет и записът да се пази 10-20 години, т.к. не се знае кога жертвата ще разбере, че е изнасилена. Примерно на 30 години може да осъзнае, че първият път е била с някой неопитен и то си е чиста пронба изнасилване. Та ако не е записано и документирано - изнасилване и в двете посоки, т.к. мъжете също може да бъдат изнасилени. Ако има запис може да се проверява. Ако е на интернет и партийният секретар може да подаде сигнал.
 • фонзи
  Отговор
  6 09:56  20.12.17
  Представете си ситуацията в Швеция - огромни опашки пред канторите на нотариуси .Мъже и жени чакат с хвърчащи бели листи отпред с часове за заветния печат и подпис .Става тарпана - загоряла двойка си прережда хората под предтекст ,че не издържат вече - кантората обаче затваря - работния ден е приключил ,следват масови освирквания и протести нотариуса да остане извънредно с увеличен работен ден - стига се до бой ,озверял ннадървен мъж заплашва ,че ако не му се подпише днес ще се самозапали понеже ме издържа повече ..
 • Хорацио
  Отговор
  7 10:07  20.12.17
  Е какво според вас може да роди държава, която стана известна с махането на кръстовете от църквите да не накърнявали чувствата на клетите "майки с колички", държава която има огромен брой жени полицаи, които гледат от близо когато емигрант или друг имбецил си върши "работата" и не могат да го арестуват, държава която атакува всички морални и наложени до момента ценности първа с цел да ги изкорени от обществото. Най-нормалното нещо е тая загиваща държава да въведе и термините "изнасилване по невнимание"... и по случайност.... с единствената цел да ограничи изкуствено черната статистика от изнасилвания в Света, в която те водят убедително пред много държави от третия свят. Така едно изнасилване ще ги пишат "изнасилване по невнимание" и готово, вече не е углавно престъпление и готово вече не са на първо място по изнасилване. Гениално! Тия са едни от първите от 80-те % на професор Христов.
 • Лупи
  Отговор
  8 10:12  20.12.17
  Всъщност... тая "мярка" може да узакони изнасилванията и ще помогне на чернилките изнасилвачи. След всяко изнасилване просто ще предоставят документ с подпис, че е било доброволен акт, а после върви доказвай по дела, че подписа е фалшив или сложен под натиск... Все пак уплашена жена с пистолет или нож опрян в главата лесно може да подпише лист хартия и после вече не е изнасилване... Това е чутовна и уникална простотия мисля си, че тия дори надминаха и най-смелите очаквания на Сорос и БХК.
 • 9 10:15  20.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • куку руку ку
  Отговор
  10 10:23  20.12.17
  Писмено съгласие- написано, подписано, подпечатано, заведено с входящ номер, нотариално заверено, загубено, намерено и... мерака минал.
 • ОЗЛОЧЕСТЕН
  Отговор
  11 10:24  20.12.17
  И аз бях използван когато бях на 16г. от една обиграна кака на 28. До сега не го осъзнавах, но тази статия ми отвори очите и ми вдъхна смелост да споделя злата си участ с вас , приятели! Сега, въоръжен със знания и кураж искам Възмездие! Парично обезщетение за морални и материални щети, пропуснати ползи и лихва за изминалият период. Не жалете каката, защото тя има много кинти! Това да бъде за назидание на развратните престъпници в бъдеще!
 • куку руку ку
  Отговор
  12 10:24  20.12.17
  Публикувано във факти.бг: Има и случай на политик от "Зелените", която разказва, че седмици след сексуалния акт е осъзнала, че е изнасилена. Сигурно след като мъжът й разбрал за кръшкането.
 • 13 10:36  20.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ссдд
  Отговор
  14 11:53  20.12.17
  Бежанеца Хабиб ,не харесва този нов закон.
 • идил миндил
  Отговор
  15 21:16  22.12.17
  на снимката типични бъдещи шведи - мюслимани.

Напиши коментар:


Публикувай