Last news in Fakti

20 Декември, 2017 09:36 871 1

Сенатът одобри данъчната реформа

  • сенат-
  • сащ-
  • реформа-
  • данъци-
  • доналд тръмп-
  • републиканци

Според демократите най-засегната ще е средната класа

Сенатът одобри данъчната реформа - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Американският Сенат одобри реформата в данъчното законодателство и изпраща пакета за намаляване на данъците обратно в Камарата на представителите за окончателен вот по-късно през деня. Първоначално законодателите се надяваха да приемат законопроекта вчера, но процедурна спънка отложи финалното гласуване.

Нагласите бяха тази сутрин американците да се събудят с първите промени в данъчния кодекс от повече от три десетилетия насам. Републиканците имаха нужните гласове да приемат промените и да ги изпратят за обнародване на бюрото на президента Доналд Тръмп. Планът за данъчна реформа бе гласуван в Камарата на представителите, но парламентьор от Сената откри постановки, които нарушават правилата, предаде БНР.

За приемане на закона е необходимо Сенатът и Камарата на представителите да гласуват една и съща версия. Откритите три постановки са незначителни. Една от тях е свързана с облекчения за родители на деца, които се обучават у дома. Данъчната реформа, която президентът Доналд Тръмп описва като „коледен подарък“ за страната, предвижда големи намаления в данъците за бизнеса и по-богатите и не толкова сериозни облекчения за средната класа и тези с по-ниски доходи.

По изчисления на безпартийна комисия реформата ще добави около 1.5 трилиона долара към националния дълг в следващите десет години. Прокарването на промените би било първата законодателна победа за президента Тръмп. При приемането му американците се очаква да видят по-малко удръжки от заплатите си още през февруари.

Демократите са против. Те отбелязват, че реформата ще ощети средната класа, ще е в полза на по-богатите и ще покачи дълга на страна. Опасенията си изразиха и някои републиканци, но мнозинството от тях застават зад предложението с мотива, че помагането на корпорациите ще допринесе за икономическия растеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Демократите са против, разбира се, нали според тях белия човек трябва да хрантути черните, мургавелите и всякакви там дотътрили се да стоят на помощи, така де - избирателите на демократите!

    Това е копирания модел в България - с отглеждането на избиратели от мургавите.