Last news in Fakti

21 Декември, 2017 06:33 2 970 8

Какъв е планът на Китай за Северна Корея?

  • северна корея-
  • китай-
  • план-
  • война-
  • сащ-
  • корейски полуостров

Какъв да бъде следвоенният ред?

Една евентуална война на Корейския полуостров, която, разбира се, никой не иска, би засегнала пряко Китай. Защото ако се стигне дотам, в Китай ще пристигнат огромен брой севернокорейски бежанци. Затова не е никак чудно, че военните и политиците в Поднебесната империя вече се подготвят за такъв развой на събитията.

Посланието на Пекин

Китайското правителство отправя ясно послание, след като оставя официалните медии да се занимават с темата. Това послание е насочено на първо място към Северна Корея. Но и към САЩ. Вашингтон задължително би трябвало да включи Китай в определянето на следвоенния ред на Корейския полуостров - защото Пекин смята региона за своя сфера на влияние, в която не иска да търпи "чуждото" американско влияние, още по-малко пък в непосредствена близост до своите граници.

Мирното решаване на конфликта е, разбира се, за предпочитане пред всички останали опции. Пекин отправя и това послание. Но в същото време дава да се разбере, че при всички случаи иска да участва активно в процесите в региона, независимо до кой от възможните варианти ще се стигне.

Ако Северна Корея бъде прекроена

И още нещо: ако Северна Корея бъде прекроена по китайски образец, това по всяка вероятност ще предизвика края на династията Ким. За севернокорейците това би означавало преди всичко едно: в една такава страна животът им определено би бил по-добър, поне в материално отношение, смята Петер Щурм от „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темиме дарий

    6 2 Отговор
    Глупости
  • 2 Джентълменът русофил

    11 5 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: в една такава страна животът им определено би бил по-добър, поне в материално отношение"
    И как ще стане по-добър живота на севернокорейците? И в бЪлгария трябваше да е по-добър, но истината е, че "демокрацията" открадна 30 години от живота на хората. Ще ви кажа, какво очаква Северна Корея, ако САЩ наложат "демокрацията си". Очаква ги СИК, ВИС, мутри, групировки, побоища и прочие, Току виж някой забравен дори от Бога севернокорейски цар изскочи от нищото и започне да претендира за половината севернокорейска селскостопанска територия и минимум 16 хиляди декара гори. А севернокорееца пак, ще си остане беден, само че този път, капитализъма, ще открадне и последното останало му свято нещо, а именно душата му.

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    6 5 Отговор
    Тия вече със сценарийче че САЩ побеждават а Китай иска US трофея С.К за себеси.А аз виждам как Русия и Китай дават рамо на С.К и Ю.К ства част от единна КНДР

    Коментиран от #5

  • 4 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    А може би и покупко-продажба на роби, както това сега е в момента в Либия, която краварите демократизираха. Само че този факт удобно се премълчава. Повечето бежанци, които минават от там биват лъгани от трафикантите и продавани в робство като животни за сумите от 100 до 300 долара в зависимост от стоката.
  • 5 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Руснаците до приключване на изборите ще си траят, за да минат гладко. Краварите не трябва да правят нищо по този въпрос, защото и Жириновски се кандидатира за 6ти път - абсолютен световен рекорд. Ще се състезава за второ или трето място. Това означава, че ако стане нещо извънредно, то той има някакъв минимален шанс за президентското място. И отстъпките, както и меката дипломация на президента Путин ще са в миналото. Лошото на Жириновски е последователната му агресия, прекрояване на границите, липса на дипломатическо мислене, решаване на проблемите на първо място с военна сила, недалновидност и още много минуси, които ще вкарат Русия в световна война. Неговата популярност идва единствено от ораторските му умения и вживяванията при общуване, никога не чете изказванията си, красиви приказки за ....... и т.н.
  • 6 Барчо

    5 1 Отговор
    Рибата е още в морето, а те вече сложили мазнината в тигана и са включили котлона. Първо не се знае когато една война започне как ще завърши, кой ще е крайния победител, колко държави ще се включат, как ще бъде провеждана и още много, много неизвестни. СК има ядрени оръжия и те могат да достигнат до територията на САЩ. А може и да нямат. Това че имат го знаем от краварите. Те може и за пореден път да лъжат, а лъжите и минават и в последствие не носят отговорност за тях. По информационните програми дават кадри, които много лесно могат да бъдат манипулирани или дори да не са от там. Имаше "документален" филм по дискавъри американски за СК, който така грозно беше направен със статисти, че направо си умираш от смях. Филма е правен тази година. Пълна пародия. Но само за мислещите. Като знам колко малко са такива ми става тъжно, че минава за истина.
    Така че там може и да няма изобщо ядрени оръжия, както нямаше химически нито в Ирак, нито в Либия, а в Сирия бяха унищожени и това беше документирано от международна комисия дислоцирана на място.
  • 7 Opti Mist

    5 0 Отговор
    Спете спокойно! Война няма да има.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания