Last news in Fakti

20 Декември, 2017 11:14 4 259 4

Кадафи отново ще управлява Либия?

  • либия-
  • муамар кадафи-
  • сеиф ал ислам

Сеиф ал Ислам, син на покойния Муамар Кадафи, ще издигне кандидатурата си за президент на страната

Кадафи отново ще управлява Либия? - 1
Снимки: БТА/АР

Сеиф ал Ислам възнамерява да се кандидатира на президентските избори, които могат да се проведат в средата на 2018 г., заяви представителят на семейство Кадафи, цитиран от руското издание "Взгляд".

Най-известният син на Кадафи беше освободен от затвора миналата пролет. Той беше арестуван през есента на 2011 г. - след смъртта на баща си и двамата си братя, и прекара пет и половина години в затвора на град Зинтан. Сеиф ал Ислам дори беше осъден на смърт, но внезапно се оказа на свобода.

Командирът на групировката, която държеше Кадафи в затвора, заяви, че е освободен заради общата амнистия, приета от либийския парламент.

Сейф ал Ислам вeче става предпочитан лидер и знаме за всички поддръжници на покойния му баща. През пролетта Върховният съвет на либийските племена го назначи за ръководител на временното правителство в изгнание. Зад Кадафи са не само част от племената, но и спомена за баща му като лидер на нацията.

Кадафи отново ще управлява Либия?

Сейф ал Ислам е само на 45 години и има всички шансове рано или късно да управлява Либия, ако не го застигне трагичната съдба на баща му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа че го изберат

    9 5 Отговор
    Епа че го изберат, те америкнаците ги оставиха в гражданска война, Идил и др американски ценности, синът не Кадафи ще им се стори като Бойко Борисов
  • 2 Диди

    4 9 Отговор
    Дали ще бъде избран Кадафи,или Хафтар,ще разберем като дойде време.Русия ще има намеса в изборите.

    Коментиран от #4

  • 3 Дедо Грую

    6 4 Отговор
    Диди, защо не отидеш там като наблюдател на изборите? Тогава ще осуетиш всички номера на Русия.
  • 4 Гюнтер

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Тва пак не си е измило чиниите!