Last news in Fakti

21 Декември, 2017 07:48 4 636 20

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • войник-
  • избяга-
  • дезертьор-
  • мъгла

Южнокорейците са стреляли предупредително към преследвачите му

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея, преминавайки демилитаризираната зона между двете страни, съобщи Си Ен Ен. Младият войник на около 20 години е преминал зоната около 08:00 часа местно време, възползвайки се от гъстата мъгла.

Това е второто подобно бягство само в рамките на няколко седмици. По време на бягството не са били изстреляни куршуми. Близо час и половина след това обаче южнокорейски войници са стреляли предупредително 20 пъти, защото севернокорейски униформени са издирвали дезертьора.

Властите в Южна Корея разпитват избягалия войник. Те искат да научат причините, които стоят зад решението му. Напрежението между двете страни остава високо на фона на ракетните и ядрени изпитания на режима в Пхенян.

Северна и Южна Корея на практика още са във война, защото след Корейската война през 1953 година не е подписан мирен договор, а единствено примирие. През изминалите месеци севернокорейските въоръжени сили проведоха няколко изпитания, заплашвайки сигурността на страните в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чи Как

    63 15 Отговор
    Как пък веднъж Южнокорейски войник не избяга на север?
    Отговорете моля, Кремълски тролове, които с радост величаете потомствения сатрап!

    Коментиран от #5, #9

  • 2 МММ 23

    44 8 Отговор
    В Северна Корея мъжете служат 10 години ,а жените 7. Битовите условия са ужасяващи ,но поне в армията храната е сравнително осигурена. Защото за цивилните не е така.
    Това е държава концлагер.

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    18 43 Отговор

    До коментар #2 от "МММ 23":

    ... която самостоятелно е готова да разкаже играта на САЩ.

    Колкото и да са зле по-зле от нас едва ли могат да бъдат.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 СссереМ

    28 12 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    Пишеш простотии.
  • 5 Stefko 88

    26 12 Отговор

    До коментар #1 от "Чи Как":

    Както тъпите русофили не искат да живеят в русия 😂
  • 6 onq s konq

    25 10 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    Пейтриат,това че ТИ си зле,не значи че ВСИЧКИ сме зле.Самият факт обаче че си още в БГ недвусмислено говори,че отлично съзнаваш че ако се озовеш на друго място съвсем няма да ти хареса!Ако пък драскаш от чужбина,какъв поглед би могъл да имаш за обстановката тук,която е една от най-динамичните в Европа?А колкото до "разказване" на играта от СК на САЩ...ще им се ръзкаже играта на граничещите със корейците Русия и Китай,щото като запукат американските ракети и бомби по корейска територия,ВЪЛНА ОТ БЕЖАНЦИ като от Цунами ще ги залее,да не говорим че ако се стигне и до ядрени удари,радиационния прах първо тях ще засипе!

    Коментиран от #20

  • 7 МММ 23

    28 8 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    Честно казано ,не знам точно как си го представяш това -държава в която електричеството е лукс , а населението и често се прехранва с корени да може да нанесе удар по САЩ ,които са точно на другия полюс на развитието.
    Ядреното оръжие не прави Северна Корея световна сила. Срещу него може да се противодейства успешно -все пак годината е 2017 почти 2018 ,а не 1960.
    В момента самолетите Ф 35 ,които са в района извършват тренировки за сваляне на балистични ракети във фаза 1 на полета. Има още и други системи ,които да ги пресичат във фаза 2 ,както и във фаза 3.
    На мен ми е жал за севернокорейците , щото Ким ще се укрие в Москва , а те ще го отнесат, а много голяма част от тях са сериозно дезинформирани до степен на идиотизъм .

    Коментиран от #19

  • 8 Кики

    10 2 Отговор
    Майката, бащата, сестрата, дядото, бабата всички заминават в концлагер - ако въобще е вярна тази новина. Трудно може да се разбере.

    Коментиран от #18

  • 9 ОБЯСНЯВАМ КЪТ НА СЛАБОУМЕН

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "Чи Как":

    НА МОМЧЕТО МУ СЕ ПУШИ ТРЕВА ИЛИ НЯКОЕ АМФЕТАМИНЧЕ ДА ГЛЪТНЕ .ПОРНО МУ СЕ ГЛЕДА ДА ИДЕ ДА ЗАЛОЖИ НЯКОЯ КИНТА В БИНГО ИЛИ КАЗИНОТО СЕ РОЗОВИ ЗАРИБЯВКИ НА КАПИТАЛИЗМА.ТА ЗАТУЙ Е ХУКНАЛО КАТО ГЛАМАВО.

    Коментиран от #10

  • 10 filo

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "ОБЯСНЯВАМ КЪТ НА СЛАБОУМЕН":

    Браво, адекватно обяснение от истински "експерт".

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ОБЯСНЯВАМ КЪТ НА СЛАБОУМЕН

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "filo":

    СЯКО БГ. УЧИЛИЩЕ Е ЗАДРЪСТЕНО С ДРОГА . СЯ ЧАКАМЕ НЕЩО ДИЗАЙНЕРСКО И ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ А ПОСЛЕ И ЯСЛИТЕ. ДА ТИЙ ЧЕСТИТО АКО ИМАШ ДЕЦА.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "до ОБЯСНЯВАМ КЪТ НА СЛАБОУМЕН":

    А ти какво си?

    Коментиран от #15

  • 15 до гост

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Аз съм твоята противоположност !

    Коментиран от #16

  • 16 НЕПОПРАВИМИТЕ ЗЛОСТОРНИЦИ

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "до гост":

    ГИ ПОПРАВЯТ ДЕЦАТА ИМ. НИКОЙ ДРУГ.
  • 17 Stefko 88

    3 4 Отговор
    Тия тримата на снимката гледат и си мислят .... Ехааа довечера е на кюфтета а ние пак ще ядем сърми от брезова кора и трева , фашист гаден!😂😂😂😂 Падам си с вас честно коментарите ви ще ме довършат жалко , че нямам талант на художник да измисля един герой севернокорейски като ватенката Рашка или петела росстух ,много ще е актуален.
  • 18 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Кики":

    така е кики заминават в лагер.лошото е че ти одобряваш тази практика.интересно ако ти сега заминеш за русия или англия да речем дали ще приемеш децата или родителите ти да ги затворят?
  • 19 Джендо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "МММ 23":

    Аз мисля , че и ракети при бойни действия няма да са необходими. Пускат им вкусни храни и сладки лакомства и дезорганизацията ще е пълна.Даже командирите по политическа подготовка( който са служили през комунизма ги помнят)няма да може да реагират.Това севернокорейската не е армия , а насила държани хора както и цялата държава.
  • 20 Знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ти беше тоя, който се хвалеше, че е безработен мързеливец. Жалка работа. Дано поне сто годишното ти таралясник да върви още.
Новини по държави: