Last news in Fakti

21 Декември, 2017 08:14 3 588 33

ООН се бори с героизацията на нацизма. САЩ против

  • нацизъм-
  • русия-
  • сащ-
  • оон-
  • резолюция-
  • героизация-
  • против

Резолюцията беше предложена от Русия

Общото събрание на ООН прие резолюция за борба с героизацията на нацизма – по предложение на Русия. САЩ и Украйна бяха единствените страни, които се противопоставиха на документа, съобщи агенция ТАСС.

Общо 133 държави гласуваха на събранието. Други 49 държави, включително Германия, Полша и Франция, се въздържаха от гласуване.

В резолюцията си ООН изразява дълбоката си загриженост за прославата под каквато и да е форма на нацизма, включително изграждането на паметници. Осъжда се и рушенето на паметници, издигнати в спомен за онези, които са се борили срещу нацистите.

Резолюцията бе предложена от Русия. В документа се обръща внимание на увеличаването на броя на неонацистките групировки, както и крайнодесните настроения в редица парламенти. ООН призова страните да приемат конкретни мерки срещу това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    42 10 Отговор
    Във ФАЩ изначално върхушката е била за нацистите, финансовите кръгове-Ротшилд и т.н. са вляли милиарди в иконоиката и индустрия на Хитлер!
    След Сталинград, когато оканчателно се разбра, че Сталин ще печели, ФАЩ актовно се включиха във войната за да извлекат максиалните дивиденти - предети на изкуството, военните разработки, технологии, атомна боба и всичките и учени!!!
    Хитлер не им е бил нужен, за това се саоубива. Фон Браун и останалите на вусоки заплати в САЩ.
    Днес потомците и са във върхушката на ФАЩ!!
    Usраина - изкуствено образование на жидохазарите и нацистите, и днешната хунта е пряко контролирана от ФАЩ.

    Коментиран от #4

  • 2 mediator37

    25 14 Отговор
    Един от американските съдии, който отказва да участва в нюрнбергската съдебна клоунада възкликва: "Откога да загубиш война стана престъпление?"
    Сатанизирането на победената държава и избиването на елита й под формата на "справедлив съдебен процес" е нова мода датираща от 1945г., умишлено наложена за да се оклевети националсоциализма.

    Коментиран от #12, #30, #33

  • 3 Stefko 88

    10 28 Отговор
    Тъпи крепостни ватенки

    Коментиран от #5

  • 4 куку руку ку

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Така е, но не съвсем. САЩ както помагат на германците, така активно строят и промишлеността на СССР:
    https://fakti.bg/mnenia/255160-kak-zapadat-pomagashe-na-savetskia-sauz
    По теория на конспирацията, замисълът е да се създадат две мощни държави- Германия и СССР, след което взаимно да се унищожат.
    Резолюцията е внесена най-вече за да се запазят паметниците на съветската армия в бившите соц. държави.
    Кои са против тази резолюция? САЩ и Украйна. Украинците през 1941 година са посрещнали немците като спасители. За американците тоже е ясно, мразят русия и в червата си.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Morgoth

    13 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Осъжда се и рушенето на паметници, издигнати в спомен за онези, които са се борили срещу нацистите.

    Ето къде е заровено кучето. Русия иска в Източна Европа да не се рушат паметниците на Съветската Армия, която е изнесля основната тежест на борбата с фашизма, но за тези страни след това се е превърнала в завоевател.

    Коментиран от #18

  • 7 БСП=ДПС=Евророма

    10 29 Отговор
    На ушанките като не им харесват комунизма, фашизмът им виновен. Раша е страна с отпаднала необходимост и китайско бъдеще, друзя. Свиквайте.
  • 8 OMG WTF

    8 23 Отговор
    Нацизма и комунизма са двете страни на една и съща монета. Разликата между тях е, че заради комунизма са загинали двойно повече хора. И двете идеологии трябва да се обяват извън закона, и трябва да се разрушат всички техни паметници и символи.

    Коментиран от #15

  • 9 onq s konq

    10 5 Отговор
    Просто е абсурдно с приемането на някакви документи пък били те и на най-високо ниво да се спре колелото на историята.Което значи че нито героизацията на нацизма ще спре,нито пък тая на комунизма и така ДО КРАЯ НА СВЕТА...както се пее в "На всеки километър".
  • 10 colosseo

    10 7 Отговор
    трябва също да се спомене че 1929г когато е била голямата рецесия Сащ е била тотално фалирала държава и благодарение на СССС успяват да изплуват защото тогава всичко което произвеждат е изкупено от русия става въпрос за военна продукция и технологии и всичко което е свързано с воените,Сталин 1937 година вдига нормите 3пъти в лагерите където се добиват злато и диаманти и потеглят влакове със скъпоцености за америка,америка не е дала нищо безвъзмездно на ссср а го е продала,и втората световна война когато са пращали конвои с воена техника за ссср са давали кординатите на немските подводници и ако те не ги потопят тогава американски подводници са потопявали конвоите

    Коментиран от #13

  • 11 Бесен Язовец

    8 6 Отговор
    Др.път държавите поддържащи фашиските идеи ще ги пържиме с ядрено оръжие
  • 12 Да ти кажа

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Не, бе, умнико, до 1945г. “елита” предизвикал войната и смъртта на милиони хора е бил убиван в самата война- реално наказван за нечовешкото си престъпление. Бутафорията в Нюрнберг е за да оправдае, не да осъди нацистите!!! Нали се сещаш кой има интерес от това??? Днес САЩ открито отказват да осъдят нацизма, а на вас пак руснаците ви виновни! Няма по-нагли изроди!
  • 13 OMG WTF

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "colosseo":

    Това е най-голямата глупост, която съм чел в скоро време. Надмина дори Бесен язовец и Kcaniba. Браво на теб!

    Коментиран от #14

  • 14 onq s xuq

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "OMG WTF":

    А ти надмина дори Чарли Чаплин и Бени Хил наведнъж с твойте комични фантазии и
  • 15 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "OMG WTF":

    НЕ!

    Всички идеологии, вкл. комунизъм, национализъм, демокрация, когато са в рамките на една държава в основата са си положителни и градивни. Те стават пагубни, когато в тях се вплетат интересите на капитала и когато се разпрострат извън границите на държавата.

    Интересите на тия хора и слугите им:

    https://bultimes.com/uzhasat-narechen-rotshild/

    Те трябва да се забранят и унищожат, а поддръжниците им да се поставят извън закона.

    Май няма да ти хареса такъв сценарии, а? ;)

    Разрушаването на паметниците и символите е типично за ниското развитите, интелектуално изостанали племена и индивиди.

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 факалакадингдонг

    15 3 Отговор
    САЩ винаги, така под сурдинка, са си били профашисти. Хари Труман открито е казвал че ако руснаците почнат да побеждават, САЩ трябва да помогнат на фашистка Германия. През последните 15-20 г. броя на десноцентристките парамилитари организации в страната расте непрекъснато. Това са въоражени до зъби частни военни милиции с определено профашистко поведение. А да не говорим че за американският бизнес идеологични и морални граници няма и никога не е имало. Така че, резултата от това гласуване е съсвсем логичен.
  • 18 юрист

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Според мен, улучихте точно в десятката! Русия мрънка, мрънка, обаче- преди да мрънка, че се разрушавали пса в държавите от Източна Европа, нека първо се информира за правният статут на тези постройки съгласно отделните национални законодателства на държавите в Източна Европа , а чак после да реве, че се разрушавали постройки с правен режим на военни, културни или архитектурни паметници на окупаторската им армия!

    Коментиран от #20

  • 19 юрист

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Разрушаването на паметниците и символите е типично за ниското развитите, интелектуално изостанали племена и индивиди....“ Алооо- ЗАКОНЪТ И САМО ЗАКОНЪТ В ЕДНА ДЪРЖАВА казва коя постройка отговаря на ПРАВНИТЕ изисквания за придобиване на статут на военен, културен или архитектурен паметник! А ЗАКОНИТЕ на една държава , действащи върху собствената й държавна територия, са атрибут на ДЪРЖАВНИЯТ Й СУВЕРЕНИТЕТ! И по-леко с проруската пропаганда, че България се напълни с неграмотни и необразовани хора, които пропагандират абсолютни лъжи и глупости, като им придават вид на законно положение! Много се увеличи броя на кримиконтингента и лицата с противоправно поведение, които пропагандират НЕЗАЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ НА БГ. ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ, ЗА ДА СЛУГУВАТ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ НА РУСИЯ!
  • 20 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    А ти точно кой беше? Как ти казват на село? Над 61% от гласувалите са подкрепили резолюцията, над 36% са се въздържали /по политически причини/, ти умуваш на кой и какви били целите му! Какво значение има, щом света подкрепя резолюцията?! Ама с ограниченото си мислене - толкова си можеш!

    Коментиран от #21

  • 21 юрист

    1 8 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: А ти точно кой беше?...“ Български адвокат, член на САК, упражняваща от 18 години адвокатска професия, която има пряко участие като процесуален представител в граждански, наказателни и административни съдебни производства. За това и ме интересува ПРЕВЕНЦИЯТА на противоправното и незаконосъобразното поведение на българските граждани. А ти кой си и чия креатура си? Каква е твоята професия извън платените ти тролски изяви в този сайт?
  • 22 стоян георгиев

    4 9 Отговор
    факти ,продължавате с руската пропаганда.от заглавието излиза че сащ подкрепят нацизма.всъщност ситуацията е друга.има няколко подточки които не са адекватни с общата идея.комунистите от червената армия чиито паметници са по цяла европа и се правят едва ли не на освободители от нацизма са част от неговия успех в периода 39-41 година ,а и са по -жестоки от нацистите след влизането им в страните дето уж са освободили.затова и много държави искат да премахнат паметнците им или да прославят личности борили се с тях ,което въпросната декларация осъжда!та натова са против сащ ,украина или полша!

    Коментиран от #23

  • 23 юрист

    5 8 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    “...Публикувано във факти.бг: комунистите от червената армия чиито паметници са по цяла европа...“
    1. Над 99% от постройките, наречение “паметници“ на съветската армия в България, НЯМАТ ПРАВНИЯТ СТАТУТ НА ВОЕННИ, КУЛТУРНИ ИЛИ АРХИТЕКТУРНИ ПАМЕТНИЦИ съгласно актуалното българско законодателство
    2. русия ПРОТИВОПРАВНО, В РАЗРЕЗ С УСТАВА НА ООН И НАД 4 двустранни международни договора между русия и България, ИЗИСКВА опазването на съществуването на тези постройки, които НЯМАТ правният режим на военни паметници съгласно нашето законодателство
    3. русия ГРУБО НАРУШАВА държавният суверенитет на Р. България с тези свои искания, защото държавен суверенитет на една държава означава на територията на тази държава да важат само нейните си закони, а не руските закони, според които пса в България може и да са военни паметници
    4. поради т. 1, 2 и 3 , е време поне един професионалист- юрист да каже ясно и на висок глас какво е обективното правно положение с постройките , наречени “пса“ в България!

    Коментиран от #28

  • 24 реалист

    10 4 Отговор
    Ами това е демокрацията - хората свободно избират кого да героизират . Щом в Русия престъпленията и геноцида на Сталин се героизират , не виждам нищо лошо да се героизират нацисти и да им се издигат паметници . В същност нацистите наистина са герои за собствената си нация , това са хора които постават интересите на нацията си преди всичко останало , дори и преди своите собствени. Такива хора няма как да бъдат забравени , тях забрани не ги ловят ,и паметници винаги ще им се строят.
  • 25 filo

    8 2 Отговор
    Фактът, че почти всеки ден се пише и говори за Хитлер цели 72 години след смъртта му означава, че и днес нацизма има почва, особено след циганизацията на Европа и еврейското влияние в политиката на великите сили, разбира се не в интерес на масите. Разбира се и днес голяма част от германците подкрепят националсоциализма, но ги страх да си го кажат, за да не бъдат съдени от циганизирания еврейски и еврогейски съд.
  • 26 филанкишията

    4 3 Отговор
    същото трябва да се отнася и за Сталинизма взел много повече мирни жертви
  • 27 чукча

    4 3 Отговор
    същото да се отнася и за Сталинизма и Болшевизма отнели милиони жертви
  • 28 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    "ЗАКОНЪТ И САМО ЗАКОНЪТ В ЕДНА ДЪРЖАВА... А ЗАКОНИТЕ на една държава , действащи върху собствената й държавна територия, са атрибут на ДЪРЖАВНИЯТ Й СУВЕРЕНИТЕТ!"

    Хайде пак глупости, демагогии и прах в очите!

    Законите се пишат от властимашите и в много случай в нечии интерес, различен от този на суверена.

    Ей ти два примера по твоята част:

    http://www.omda.bg/public/arhiv/09_09_1944/zakon_za_natsionalizatsiyata.htm

    http://www.priv.government.bg/legislation/laws/law1

    Закони са, нали? Обнародвани в ДВ и т.н. И? Що не отстояваш тях с такава сила, както тези, които цитираш. Нали "ЗАКОНЪТ И САМО ЗАКОНЪТ" ...ама тоя, които ти отърва, нали? Не са актуални? Ми утре като нищо ще са? И?

    Защо румънците са постоянно по площадите? Точно, заради тарикати като теб, които искат да цитират после приетите тихомълком "закони"!

    Законите се променят под един или друг натиск. ТЕ НЕ СА МИРОДАВАНИ! Виж неписаните, моралните закони са друго нещо! Законите на простотията също! Някой следват едните, други другите.

    В личен план, унищожаването на историята за мен е вандалство и простащина. Първото нещо, което са унищожавали фараони и владетели променящи хода на историята, култа към божества или личности.

    Дори турците не са унищожили християнските църкви и манастири. Да, имало е наказателни акции и упожаряване, но факта, че след това са били оставяни вярващите друговерци да ги съградят наново е показателен. Пример: "Света неделя" Константинопол/Истамбул.

    Коментиран от #29

  • 29 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    ...
    Всяка власт води със себе си култове и пропаганди, а точно днешният момент не е най-подходящият да се пропагандира събаряне на паметници и никоя партия не би рискувала да изпробва "народната любов" по този глупав начин.

    Пък ти върви рисувай по паметниците със спрей, както бе написала. Ама то на думи е лесно, нали?
  • 30 ААА

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    В националсоциализма нямаше да има нищо лошо , ако си беше останал в границите на Германия. В краен случай до загубените ПСВ територии, и немско- говорещи области.
  • 31 Mercedes-Benz

    5 1 Отговор
    Навършват се вече 100 години откакто руснаците са една от главните маши на чифутската мафия. Все пак политическия им елит е на 100% хазарски, Шаломов (Путин) винаги скача на амбразурата като стане дума за събратята му.Още през 30-те год на 20 век, СССР става първата държава в света където, антисемитизма и критикуването на евреи е бил наказуем, това говори много кои са били кукловодите! Преди 75 год. пращаха обикновени руснаци в една ненужна война, която Германия не искаше, а който смееше да отстъпи или не изпълни някоя от идиотските заповеди биваше разстрелван в гръб от еврейските комисари! Вечна памет на избитите невинни руснаци в лагери и в ненужните войни! Всички бели европейци трябва да се осъзнаят, че ги водят на заколение и да прогледнат кой стои зад умишленото създаване на конфликти по света, насилственото натрапване на бежанци в белите държави с цел претопяване на коренното население! Историята се пише от победителите, мислете и ползвайте главите си, тези от снимката в статията искаха Европа за европейците с християнски ценности, а не чифутоболшевизъм и интернационализъм! Ще има видов ден и семитската семка ще бъде изтрита от лицето на Земята!

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 факт

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    ТЪПО