2 079 2

Да се качиш на круизен кораб с 24 кг кокаин

Арестуван е 26-годишен френски турист

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Френски турист беше арестуван в Паихиа, Нова Зеландия, с 24 килограма кокаин – на стойност от близо $10.8 милиона, съобщи NZ Herald, позовавайки се на местната полиция. Митническите служители са намерили дрогата у 26-годишен французин, който е бил пасажер на круизен кораб. Това е един от най-големите удари в историята на страната.

Туристът е обвинен в притежание на наркотични вещества от „клас А“ по местното законодателство, което може да бъде наказано с доживотен затвор. Полицията в Нова Зеландия си е сътрудничела с австралийската, за да проведе успешната операция.

„Това е пример на транснационални криминални синдикати, които се опитват да намерят нови маршрути за контрабанда. Митничарите са наясно с това. Ние търсим навсякъде – независимо дали е самолет или круизен кораб“, заяви Брус Бери, който ръководи митническите звена на Нова Зеландия.

„Задържането на французина е прекрасен пример за две партньорски агенции, които заедно прекъсват наркотрафика. Тези наркотици биха причинили значителни вреди на нашите общности“, посочи още той.

Нова Зеландия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Kcaniba
    Отговор
    1 10:09  21.12.17
    Това с круизерите си е редовна практика. Не е платил на Секюрита и Мастера нещастника с 10 милиона, сега - доживот.
  • 2 13:02  21.12.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай