Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Декември, 2017 11:58 3 063 32

Тръмп разреши доставката на оръжия за Украйна

  • износ-
  • доставка-
  • сащ-
  • украйна-
  • оръжия-
  • тръмп

Американското външно ведомство издаде разрешително

Тръмп разреши доставката на оръжия за Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният департамент на САЩ даде зелена светлина за износ към Украйна на произведени в САЩ смъртоносни оръжия, съобщи агенция ТАСС.

Американското външно ведомство издаде разрешително за търговски доставки към Украйна. Служител от министерството заяви, че Щатите „никога не са имали ограничителна политика“ по този въпрос.

Още новини от Украйна

Според източника от Държавния департамент става въпрос за износ на „ограничено количество стрелково оръжие и леко въоръжение от американски производители“. „Вашингтон поуст“ по-рано съобщи, че могат да бъдат изнасяни и снайперистки пушки Barrett M82.

От външното министерство посочиха още, че „американското правителство не продава директно отбранителни оръжия на Украйна, но не изключва възможността да го направи“.

САЩ оказват помощ на Украйна, за да ограничат руското влияние там. През 2014 година Русия анексира незаконно Крим, което доведе до налагане на санкции от страна на Вашингтон и Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    18 53 Отговор
    Това отдавна трябваше да се случи. А да видим сега какво ще остане от терористичните руски образувания днр и лнр и дали ще има и следа от съществуването им на територията на Украйна! Русия наруши над 10 международни договора, с които се задължаваше да уважава и зачита териториалната цялост на Украйна, сега е време украинците да си отвоюват обратно от русия своята си държавна територия. Искрено им пожелавам успех и победа в това начинание и крушение и разгром за всеки агресор като русия!

    Коментиран от #7, #15, #16, #22, #30

  • 2 Stefko 88

    16 26 Отговор
    Супер......ха ха ха какво стана , май "Трамп не наш" а?😂😂😂😂😂🤣
  • 3 Мордор

    14 33 Отговор
    Малииии ще им накъсат жичките на т@пите Самовари!!!
  • 4 Жокер

    17 40 Отговор
    Бой по мръсните руски окупатори! Браво на чичо Дони, достоина за уважение постъпка.
  • 5 Импов

    32 15 Отговор
    То ако е за стрелково те украинците си имат и то по добро. Калашник фащ гледат да си пробутват боклуците на продажбите украински политици
  • 6 Stefko 88

    14 26 Отговор
    Декаааа русофилите да не сте обедна почивка? Дайте становище по въпроса!🤣Отклоняват се от партийната линия!
  • 7 Миле

    29 10 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Всъщност ще продължат да съществуват поради една проста причина - там живеят руснаци. След като щатите нарушават постоянно международните закони, то какво пречи и на руснаците. Ако си достатъчно силен, можеш да се и-зпикаеш на всеки един закон или договор и да ти се размине. Такъв е животът. Преведено на български: "Кучетата лаят, керванът си върви".

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Morgoth

    13 6 Отговор
    Дали на руското влияние или на собствените им оръжейни заводи иска да ограничи влиянието САЩ е друг въпрос. Украйна и сама може да си произведе всичко.
  • 10 асът на асовете

    28 10 Отговор
    САЩ вървят все по-уверено към собствената си ликвидация......въпрос на още малко време. Едва ли някога за толкова кратко време са правили толкова много грешни ходове, и продължават да изтъняват клона на който седят
  • 11 Миле

    27 9 Отговор

    До коментар #8 от "Мордор":

    Мисля, че имаш проблем с математиката, но не на всеки му се отдава. Ще ти го обесня като на 6-годишен. В България има 0.1% руснаци. Тоест на практика руснаци няма. ДНР и ЛНР са украински области с население от близо 70% руснаци. Един малко по умен човек може да направи разликата между 70% и 0.1%. Второ, когато дойде на власт един националист и тръгне срещу руския език и хора в тези области, то е нормално да се вдигнеш. Това и направиха хора, и Путин е нормални да ги подкрепи.

    Коментиран от #14

  • 12 СССРБАРЕТА

    21 9 Отговор
    Краварите имат много по-голям проблем и той е среднощният кошмар на тръпчо, ВЕЛИКИЯТ КИМ ахахахахахаххааа!!! Помощ от Руснаците ще има нанаиси феродооооо!!!
    А иначе Русия от прашки не се бои!!!
  • 13 юрист

    8 23 Отговор

    До коментар #7 от "Миле":

    “...Публикувано във факти.бг: Всъщност ще продължат да съществуват поради една проста причина - там живеят руснаци....“ Кои са ЧИИ граждани- руски или украински?:) Знаеш ли какво представлява гражданството и какви задължения имат ЧУЖДИТЕ граждани в една държава? Значи, според твоето мислене- след като във Варна, Каварна , Балчик и Бургас живеели руснаци- ЕДИНСТВЕНО РУСКИ ГРАЖДАНИ, русия трябва да извърши военна агресия в България и да поиска отцепването от бг., държавна територия на тези БЪЛГАРСКИ градове, като след това поиска те да се присъединят към държавната територия на русия, така ли? За това и руските военослужещи неслучайно са отработвали на ученията “шокови нападения“ над държави от НАТО- нали така?

    Коментиран от #19

  • 14 Мордор

    5 15 Отговор

    До коментар #11 от "Миле":

    Я пробвай пак с процентите, особено с този от 0.1% и не се прави на "велик математик"! Не можеш! А и по добре не ми отговаряй, че не ми се занимава с ...!
  • 15 КГБ

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ако нато вдигне окупацията над КОСОВО и се извини публично пред севта за геноцида гойто проведе спрямо сръбският народ както и да плати репарации за жертвите и матерялните щети които нанесе може и да претендира за Крим! Въпреки че едва ли ще се промени нещо!
    Международните договори са за всичкииииии!!! Набиите си го в краварските кратуни!
    Руснаците казаха: може да разговаряте с нас като равни с равни в противен случай п....... ви май....на американска!!! хахахахахаха

    Коментиран от #17

  • 16 ПКК

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    МММ ДА , С ЛЕКО СТРЕЛКОВО ОРЪЖИЕ, ЩЕ СМАЧКАТ ЛНР И ДНР
  • 17 юрист

    6 20 Отговор

    До коментар #15 от "КГБ":

    “...Публикувано във факти.бг: Набиите си го в краварските кратуни!...“ Кравар и руски платен трол си ти- аз съм български адвокат и съм на върха на хранителната верига в България- нямам нито финансова, нито социална илито друга нужда да извършвам платени тролски “услуги“, като по този начин да осъществявам престъплението “предателство към Р. България“. Има да чаакаш прост неук трол да може да ти направи висшия пилотаж от адвокатската професия- сравнителноправен анализ по 1 правен въпрос между законодателствата на две или повече държави- това, което понякога правя аз в този сайт:D Когато някой трол направи това, ела и ми се обади:) За вас- руските тролове- всеки, който не дава ухо на руската пропаганда, която в 99% от същността си, е антибългарска и българофобска, е “ краварски трол“, нали?:)

    Коментиран от #23, #26

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #19 от "Миле":

    “...Публикувано във факти.бг: Но те не са пряко население и нямат нищо общо с историята....“ В правната теория не съяествува такъв термин “ пряко население“! ДЪРЖАВООБРАЗУВАЩИЯТ ЕТНОС В Р. БЪЛГАРИЯ СМЕ БЪЛГАРСКАТА НАРОДНОСТ, която съставлява над 85% от населението на България. Думите “пряко население“ може да важат в русия, защото русия е ФЕДЕРАЦИЯ- за разлика от България, и там няма как да се впише в конституцията им, че ДЪРЖАВООБРАЗУВАЩИЯТ ЕТНОС е руският етнос:) Що се отнася до чуждите граждани, пребиваващи в България, ето какво казва нашият закон за дължимото от тях поведение спрямо българският народ- ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ изм. и доп. ДВ. бр.97 от 5 Декември 2017г. Чл. 4. Чужденците, които пребивават в Република България,СА ДЛЪЖНИ да спазват законите и установения правов ред, ДА СА ЛОЯЛНИ към българската държава и И ДА НЕ УРОНВАТ престижа и достойнството на българския народ.
  • 21 ЕХОТО

    5 2 Отговор
    ПЪЛНИ ПОМИЯРИ,светът ви прецени що за бастуни сте.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПКК

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    ТИ СИ НА ЕДИН ДРУГ ВРЪХ, А НЕ НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА

    Коментиран от #32

  • 24 Kcaniba

    16 2 Отговор
    Че те фащ подкрепят световният тероризъм!!!
    ИГИЛ в Сирия са за пример.
    Русия пък ще подпомогне Донбас с оръжия.
    И какво постигнаха фащ!??
    Увеличаване на кръвопролитията и ескалациятя - невинни човешки жертви в гражданската война в Usраина.
    Фащ - световният терорист!!!

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    Постигат това, което им трябва: Въоръжен конфликт в сърцето на Европа, без участието на техни военни под дулата на оръжията. Ще плачат украински и руски майки, украински и руски жени ще са вдовици, украински и руски деца ще са сираци, украински и руски мъже ще са в гробовете или инвалиди. Е, може и да имат друга цел - юриста ще каже, нали?!

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТОПОЛ

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Бе какъв е този юрист бе,че всеки шапка му сваля,толкова ли е страшен?

    Коментиран от #29

  • 28 Барчо

    6 1 Отговор
    Това някой неграмотник да казва, че имало руснаци там е все едно ако такова нещо стане тук да казва, че има българи. В донецка област рускоговорящи са 74%. Естествено е че ще има руснаци, но те са си местни и живеят там в Донецк, където са родени. В Луганска област са над 68% руснаци. Какво искате? Няма как да няма руснаци. И ако Потрошенко продължава с тези бомбандировки, едва ли това е пътя да се завърнат тези територии в рамките на Украйна.
  • 29 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "ТОПОЛ":

    Тоя или тая дето се представя за "юрист" няма нищо общо с правото на никакво ниво. Правете като мен. Аз не чета коментарите и, защото са лишени от всякаква логика. Единствената черта, която следва е да лиже краварски ....... тя си знае какви части.
    Ако Крим беше останал самостоятелен като Донбас и Луганск и там щяха да са безмислени бомбандировки, мирни жертви и разрушения. За сметка на това сега там се строи и се оформя невероятна инфраструктура. Да не говорим, че не може да припари някой укри и да пуца. На момента ще бъде транжиран. Догодина може би кримския пример ще последват Донбас и Луганск. Тогава там ще настане най-сетне мир. При вариант да се върнат двете територии в рамките на Украйна, ще настане абсолютна анархия и взаимни отмъщения за убитите до сега. А може би и гражданска война.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БъХъ

    0 0 Отговор
    А преди година клоунът Жириновски вдигаше наздравици за Тръмп.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.