2 077 4

В Турция отваря врати село за котки

Котешки рай в южната ни съседка

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

В северозападната турска провинция Чанаккале ще бъде изградено специално село за котки, съобщи „Хюриет дейли нюз“, позовавайки се на информация на местните власти.

Областта Чанаккале, която се превръща в бойно поле по време на Първата световна война, ще приюти котешкото село. Стотици от малките бозайници ще живеят там, ще получават любов и грижи, а освен това ще могат и да бъдат осиновени.

Малкото „котешко село“ ще бъде разположено в квартала „Есенлер“, като ще е с площ от няколко стотици квадратни метра, обявиха от местната управа. В котешкия рай ще бъдат изградени и малки котешки къщички.

При завършването на проекта се очаква най-малко 200 котки да бъдат приютени там. Селището ще служи като подслон най-вече за бездомни котки – особено такива, които са болни. Животните ще бъдат настанявани там, след като бъдат кастрирани и преминат прегледи във ветеринарна клиника.

Котките ще могат да бъдат осиновени, като се очаква да бъдат улеснени допълнително процедурите за това, посочват още турските медии.

Турция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русчуклия
  Отговор
  1 13:25  21.12.17
  Прелест!
 • Емил
  Отговор
  2 13:40  21.12.17
  С кое ли китайско село ще се побратими?
 • 3 13:59  21.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 17:08  21.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай