21 Декември, 2017 15:08 1 644 26

Нетаняху: ООН е къща на лъжите

  • оон-
  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • ерусалим

Ерусалим е наша столица и ние ще продължим да строим там, увери израелският премиер

Нетаняху: ООН е къща на лъжите - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече ООН "къща на лъжите" преди насроченото за по-късно гласуване в Общото събрание на проекторезолюция, призоваваща САЩ да отменят решението си за признаване на Ерусалим за столица на Израел, съобщи Reuters.

"Държавата Израел изцяло отхвърля този вот, още преди одобряването на резолюцията", заяви Нетаняху.

"Ерусалим е наша столица и ние ще продължим да строим там, а чуждите посолства, водени от СAЩ, ще се преместят в Ерусалим. Това ще стане", увери израелският премиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    41 7 Отговор
    Евреин да говори че някой друг лъже---това е уникален сарказам...
  • 2 чичо ви

    35 8 Отговор
    Наглостта граници няма!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 юрист

    8 27 Отговор
    Честно казано, това не ме интересува, но трябва да отбележа няколко неща:
    1. Иудаизмът е по-стара монотеистична религия от християнството и исляма
    2. Действително са налице археологически находки, доказващи, че тези земи са обитавани от хилядолетия от еврейско население
    3. Не знам защо израелците дълго време са си нямали държава и не ме интересува. Обаче- ако Ерусалим е централната част от териториите, обитавани от векове от иудеи/ евреи, то е логично днешните израелци да го искат за своя столица. Атеистка съм и изобщо не ме вълнува, че Ерусалим е седалище на три монотеистични религии- нито мисля да го посетя с цел туризъм, нито представлява за мен интерес от гледна точка на археологията и историята, или пък от градоустройствена гледна точка.

    Коментиран от #7, #11, #16

  • 5 Kcaniba

    26 7 Отговор
    Исраел от стария завет е племето на лъжците, крадците, измамниците и убици!!
    Та какво вика крадеца!???
  • 6 Скорпион29

    24 1 Отговор
    Евреина има право да мами Гоя да го експлатира да се възползва от него това е свщенно право негово дадено от Бог Яхве обаче Гоя ако се опита да мами и краде от Евреина трябва да бъде наказан сурово.
    Евреите са истинските хора
    Гой е всеки не евреин
    Гоя е сътворен от различни животни
    Гоите са създаден да слогуват на евреите
    -Из свещенната книга Талмуда

    Коментиран от #8

  • 7 куку руку ку

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Дори в Библията си пише, че евреите за завладели тези земи след бягството си от Египет.
  • 8 Kcaniba

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "Скорпион29":

    Именно!!!
    То и в стария завет го има, но по завоалиран начин.
    Да, котато в Египет се създава юдейската секта, те после 40 години "търсят" обетованата земя, пътьом избиват всичко живо, отвличат местните семитски моми и завлазяват Палестина и т.нар Иудея.
  • 9 Klav

    20 2 Отговор
    Ако не беше оон нямаше да има държава Израел. Това е единствената държава в света създадена нез капка кръв за да я отвоюваш от местното население. Според археологическите нахотки днешните американци трябва да се разкарат от сащ и да се варнат обратно в ирландските и английски затвори и т.н. Библията не е официален документ а, просто книга. Тези земи принадлежат на палестинския народ колкото и да не ни се иска. Това е чиста кражба, подла, долна. Не разбирам защо просто не влязат и избият всички палестинци изведнаж и ги избавят от мъките им. 70 години ги мъчат само.
  • 10 Klav

    14 4 Отговор
    За мене това са същата сган като циганите. Само дето мангалите са се продавали на богаташите, танцували и са им пеели за да се впият в местното общество и да не ги изрепят а тая сган е тръгнала по пътя на науката и помагала доста тогава били са лечители очител но, не е управници и бойци. Хора прокудени от Бога да нямат държава да се скитат по света и да използват другите и да им подмолничат. Между другото ислям и юдейзам са живели много далги години заедно, задружно без неразбирателства и са на едно мнение за християнството
  • 11 ha ha ha

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Иудаизмът - Юдаизмът ;) копирай си го за следващия път и не се пиши юрист, излагаш се :D

    иудеи - юдеи

    ах, ши умрА с теби :D
  • 12 цирибом

    4 5 Отговор
    Εрдоган ще изпрати флота а то скоро.

    Коментиран от #18

  • 13 Снайпериста

    8 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 14 Klav

    3 1 Отговор
    Чудя се кой слага - на коментара ми? Какво против има ?

    Коментиран от #15

  • 15 Kcaniba

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Klav":

    Тука е така, свиквай.
    Докато ти слагаш , и на теб ти слагат)))
  • 16 ХАСАН

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Ако познаваше изменения юдеизъм и пренаписания Теврат щеше да разбереш че според тях те са богоизбран народ и всички останали народи са като животни и трябва да служат на евреите!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Klav

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Не се обиждай, че ще го кажа, но исляма също никога не е имал много по-различно мнение особено спрямо християните. Просто при арабите еврейте са живеели добре, защото са били като тях " по-чистоплътни" и са и помагали. Още веднъж занимавали са се с наука, която е помагала на арабите докато те воюват и градят държави. Додето не са дошли симитите и са е.... мам...та на арабите на Персия и еврейте и така с нож и без много наука са завладяли половината свят и са пръснали исляма със сила. Теоретично такава държава би трябвало да се е самозатрила през 17 до 20 век, ама не. Благодарение на Ататюрк само на него и последвалата връзка със САЩ по време на студената война. Инък без петрол щяха да са на дереджето на Афганистан. Ама сегашния ги връща с бързи крачки назад.

    Коментиран от #19, #23

  • 18 лол

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "цирибом":

    за да му го потопят евреите?
  • 19 някой

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Klav":

    Такива миш-маш си сътворил, че просто не е истина
    Първо -сЕмити, не симити. И няма как семитите да са е**ли арабите, тъй като арабите са семитите. А евреите са им кръвни братя. Всички са семити. Религиите са им много близки. Ислямът е вариант на юдеизма.
    Персийците пък изобщо не са арабски племена. Не знам как намеси и Ататюрк в тази манджа с грозде, ама и турците не са араби.
    С две думи, вземи прочети първо, после пиши коментари да не ставаш за смях

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Klav

    0 0 Отговор
    Ок с две думи османците пръскат исляма покорявайко половината ссвят (средиземноморие и Персия- тогаващната цивилизация) и точно те еб.. мами.о на науката на еврейте и на арабите. Ако османците не бяха покорили цивилизования свят и асимилирали интелегенцията на онова време нямаше да оцелеят посмъртно. Щото не им е стигало пипето. По-зле от хуни. Но ако се замисли човек каква е била западна Европа по онова време.... а, че исляма е модерен прочит може би...
  • 21 Klav

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "някой":

    Поправка: не семити а, селджуки или селджуци...
    Грешка на езика, приемам забележката.
  • 22 Klav

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "някой":

    Не съм смесвал персийци и араби. Писах персийци , араби и евреи.... изреждам кой е брал ядове със "семитите"(поправка: селджуците) и много други... А за произхода на тъй наречените турци или по-рано османци остава много спорно, какви са аджеба. Като много национална държава в която се говори един официален език и има една "официална" религия в управленческите слоеве всички "модерни" турци се определят като едни еднакви хора-турци. Всъщност на балканите май анадолски турци въобще не сс останали а само пумаци, албанци, босненци и др. Всякак наречени местни помусюлманчени. Майната му на всичко. Р
    Тръгнахме от Израел.....

    Коментиран от #24

  • 23 ХАСАН

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Klav":

    Не си прав ..турците винаги са живели в мир и разбирателство с християните...не забравяй независима българска,македрнска,сръбска църква е създадена именно от турците...иначе всичко живо щеше да бъде гръцко
  • 24 ХАСАН

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Klav":

    Имаш мнение по въпроса но нямаш информация и знания! ...Всяка религия се е опитвала и-се опитва да си увелмчи влиянието ..чети за християнските мисионери в Китай,Япония ..за мисионерите в Латинска Америка,Африка..как с меч и кръст и с кръв,убийства,грабежи и робство са проповядвали "правата" вяра
  • 25 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Евреите са милиони по света.Те са благословен народ /според Библията/. Изключителни са в изкуствата, науката, политиката и във всички области на живота човешки При тях има вродено чувство за самоизява. Срамът и скромността не са им присъщи качества. Последните са продиктувани от стремежа за оцеляване. И тоя стремеж ги прави една световна "коза ностра" ,и в преносен , и в пряк смисъл. Забележете: във всичко те са НАЙ ! Естествено наблягат най-вече на доброто и хубавото в своя народ, и в страданията, които търпят по Земята.
    Но и те са хора - със всичките човешки пороци и недостатъци! Примери и в тази посока има много !
    За да пръснати по цялата земя, са си виновни самите те / отново според Библията/. И ако след Втората световна война Й.Сталин / победителят/ се е изхвърлил и с негова благословия най-вече е създаден Израел, той акумулира евреите по света частично!
    Когато еврейските първенци предават Христос на Пилат , последният си умива ръцете демонстративно и заявява, че не вижда вина в този човек !! На което йудеиските велможи казват: " Разпни го! Нека кръвта му да бъде върху нас и нашите деца ! "
    Т.е. те сами се прокълнават и още под властта на Римската империя биват разпръснати като семе от глухарче по Земята !!

    Коментиран от #26

  • 26 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шаран БГ":

    Благословен народ? В нашата религия се разглеждат и като чеда на дявола. Не бъди толкова умерен защото някои от тия хора не са чак толкова безобидни.