Last news in Fakti

21 Декември, 2017 17:05 2 462 1

Сирийските врагове отново на една маса

  • стафан де мистура-
  • сирия-
  • астана-
  • башар асад-
  • оон

В Астана започна поредният кръг от разговорите за край на войната

Сирийските врагове отново на една маса - 1
Снимки: БТА/АР

В столицата на Казахстан Астана започнаха поредните преговори между управляващите в Дамаск и сирийските бунтовници. Разговорите се провеждат седмица след провала на преговорите за Сирия по егидата на ООН в Женева, отбелязва Reuters.

Разговорите се водят под егидата на Русия и Иран, които са съюзници на Дамаск, и Турция, която подкрепя сирийските бунтовници. Те протичат при закрити врата и продължават и в петък. В края на преговорите се очаква да бъде приета декларация.

Сирийската опозиция обяви, че иска да постигне в Астана освобождаване на всички затворници, укрепване на режима за прекратяване на огъня, по-специално в зоните за ескалация, вдигането на обсадата във всички градове и села, както и доставката на хуманитарна помощ за всички нуждаещи се.

Сирийските врагове отново на една маса

В петък в Астана ще пристигне специалният пратеник на ООН Стафан де Мистура, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на министерството на външните работи на Казахстан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    6 2 Отговор
    Още не са разпределили подземните богатства.