2 058 6

Китай ще строи ултра модерни подводници

Очаква се масово производство

Росен Стойчев

Китай възнамерява да строи атомни подводници от ново поколение в големи серии, съобщи сайтът East Pendulum в публикацията на Хенри Кенман „La production „en masse” des sous-marins nucléaires chinois?”, цитирана от Блиц.

Авторът е подтикнат към тази мисъл от неотдавнашни публикации за реконструкцията на корабостроителницата Bohai Heavy Industry Company в Бохай (Хулудао). Именно там от 1968 г. са строени всички китайски подводници. На страница на Bohai Heavy Industry Company в сайта Weixin 15 се появила бележка, че високопоставени функционери на китайската компартия удостоили с посещение корабостроителницата. Само след няколко дни съобщението е изтрито. И двете неща не са случайни. По време на срещата директорът на корабостроителницата Ли Тян Бао произнесъл слово, в което отбелязал, че неговите хора ще направят всичко възможно, „за да реализират мечтата на няколко поколения”, като „построяването на голяма серия от определен проект”, а така също, че военната продукция ще остане приоритет на завода.

Още през февруари 2015 г. американският вицеадмирал Джоузеф Мълой заявил пред подкомисия на комисията за въоръжените сили към американския Конгрес, че Китай изгражда някои „честно казано страхотни подводници", като още тогава имал повече дизелови и атомни подводни съдове от САЩ. Според него, качеството на китайските подводници било по-ниско, но Пекин повсеместно налага системи за управление на качеството и за изминалите почти 3 г. нещата почти сигурно коренно са се променили.

Китай


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 19:23  21.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • факт
  Отговор
  2 19:31  21.12.17
  за сащ светът става тесен
 • Барчо
  Отговор
  3 21:24  21.12.17
  Ти да видиш. Чичо Сам има вече разстройство!
 • OMG WTF
  Отговор
  4 21:58  21.12.17
  Ушанки, не бързайте с шампанското. Жълтурковците и на Сибир отдавна са хвърлили око... :)

  Коментиран от #6

 • Трапер
  Отговор
  5 15:19  22.12.17
  Реално единствено армиите на САЩ и Русия са способни да водят тотална война. През този половин век в различни конфликти си изпробват в реален бой оръжия и армия , Китай кара само на военни учения и теоретични предположения.
 • Бари
  Отговор
  6 21:47  23.12.17

  До коментар #4 от "OMG WTF":

  Не виждам защо се кефиш , ти християнин ли си или ... ??!! Това за китайската експанзия на север и нападението над Православна Русия е предвидено близо почти преди век от руски монах от Атон от СВЕТА ГОРА . https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/monasi-ot-aton-ss-zloveshcho-predskazanie-krayat-na-sveta-idva-ot-rusiya-voyna-shche-okrvavi-evropa_news422045.html

Напиши коментар:


Публикувай