Last news in Fakti

22 Декември, 2017 10:10 6 635 16

Канабисът убива раковите клетки

  • канабис-
  • рак-
  • кристина санчес-
  • проучване-
  • здраве-
  • коноп

Раковите клетки се самоубиват

Канабисът убива раковите клетки - 1
Снимка: Shutterstock

Професор от Мадридския университет „Комплутенсе“ обяви, че канабисът убива раковите клетки и действа благоприятно при лечение на онкологични заболявания, съобщи Waking Times.

Д-р Кристина Санчес, която е професор по биология, е провела редица изследвания по този въпрос и с убеденост посочва положителните свойства на канабионида THC, съдържащ се в конопа.

Тетрахидроканабинолът е химическо съединение в канабиса, което е отговорно за психоактивните му ефекти. Санчес и нейният екип открили, че раковите клетки извършват „самоубийство“. Разликата с химиотерапията е, че THC може да различи здравите и нездрави клетки.

„Канабисът няма токсичен ефект над здравите клетки. Това е предимство пред химиотерапията, която на практика си набелязва всичко“, обясни д-р Кристина Санчес. Полезният ефект на канабиса се дължи на канабидиола CBD, който е мощен антиоксидант.

Санчес посочва още, че според нея марихуаната трябва да бъде разрешена масово за продажба за лечебни цели, защото има огромен терапевтичен потенциал. Човешкото тяло реагира на канабиноидите в конопа, защото произвежда свои собствени канабиноиди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друго мислещ

    12 40 Отговор
    И кво сега всички наркомани,ще се окажат болни от рак ли?А тази на колко цигарки е провеждала изследванията?
  • 2 Петко

    19 32 Отговор
    Канабисът убива раковите клетки. И мозъчните също.
  • 3 In vino véritas

    22 4 Отговор
    C2H5OH - това е формулата на живота!

    Коментиран от #5

  • 4 Патриот

    59 3 Отговор
    канабисът е доста полезно растение. унищожава много болестотворни в човешкият организъм. В нормални количества обаче. Именно за това е забранен, за да може фармацевтични и здравни компании да трупат милиарди от нещастието на хората. Да не дава Господ да разбирате какви луди пари се взимат за процедури, операци и т.н за лечение на рака.
    Това са лесни пари от "масови" проблеми. Гарантират огромен доход.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 куку руку ку

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "In vino véritas":

    С2Н5ОН- цапни му две, ха още пет, охааа.
  • 6 Kcaniba

    11 21 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    Ако го разрешат да се пуши ще тръгнат хептен дрогирани по улицата.
  • 7 сойкаПрисмехулка

    5 6 Отговор
    Не знам дали убива ракови клетки, но мозъчните със сигурност.
  • 8 гост

    10 1 Отговор
    Не вярвам да убива ракови клетки , но е добре да се дава в последните стадии на рака за облекчаване на страданията . Дали е вреден ? Ами от употребата му не се отслабва, дори обратно .А от синтетиките стават на стафиди . Аз лично не бих употребявал , но щом има фенове да си пушат . Дали ще е легално или крими ,ония пак си пушат . Само парите и липсата на данъци и контрол ще са в едни партийни джобове . Не е тайна кой държи службите и дрогата в България .
  • 9 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    раковите незнам дали ги убива ама мозачните ги унищожава до крак.всички дето познавам да пушат след 3 тата година не знаят къде са.после дори и да спрат няма връщане назад.
  • 10 Людмил Трифонов

    6 3 Отговор
    Раковите клетки имат пряка връзка с мозъчни клетки, които са болестно изменени по същия начин. При увреждане на раковите клетки с общо действащи агенти се увреждат и засегнатите от заболяването неврони. В такива случай ако не се увреди от "терапията" жизнено важен мозъчен център и не последва смъртта на пациента, ше се проявят различни болестни прояви от увредения мозък, които са с по-тежки последствия от раковото заболяване.
  • 11 Людмил Трифонов

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    Ракът е проява на масово разпространена мозъчна инфекция, която обикновено протича без симптоми. В определени случаи се активира и нарушава имунитета, хормоналния баланс и пр., поради което се проявяват т. нар. НЕЗАРАЗНИ заболявания (защото в самите заболели тъкани няма инфекция - тя е в мозъка), Едно от тези незаразни заболявания е ракът. Ако се излекува инфекцията в мозъка, организма се възстановява и унищожава раковите тумори - човек оздравява без опасност от други увреждания и рецидиви. Тази мозъчна инфекция е излечима. Използват се само медикаменти (таблетки), закупувани от аптеките, вкл. без рецепта. Струват около 30-40 лв. на месец за един пациент, но трябва да се прилага много продължително, обикновено 5 - 8 години, като сутрин и вечер се вземат по две таблетки. Няма странични ефекти и никакви вредности. Това е в рамките на възможностите на Мин. на здравеопазването.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Людмил Трифонов":

    Пиши ни поне кои са таблетките?
  • 13 Сашо

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Людмил Трифонов":

    Людмилчо , само за тоя пост могат да те освидетелстват . ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ СИ ПИСАЛ

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 факт

    2 0 Отговор
    НА 6 РАКИИ ПОЗВОЛЕНИ СИ СЪЩОТО ГОВЕДО, КАТО НАШМЪРКАН С ЗАБРАНЕН КАНАБИС
  • 16 Людмил Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сашо":

    Коментарът ти е характерен за недоучени медици, които защитават по този начин собствената си малограмотност и липсата на умения и познания да прилагат анализи и логика - плюс познания, при обсъждане на проблемите
Новини по държави: