2 026 6

Абас: САЩ да не ни предлагат нищо повече

Палестинците няма да приемат никакъв мирен план от Вашингтон, заяви лидерът на "Фатах"

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Палестинците няма да приемат какъвто и да било американски мирен план в израелско-палестинския конфликт, тъй като признавайки Ерусалим за столица на Израел, САЩ се дискредитираха, заяви в Париж палестинският президент Махмуд Абас, цитиран от France 24.

Няма да приемем никакъв план на САЩ. С решението си за Ерусалим те сами се дисквалифицираха, каза Абас след среща с френския си колега Еманюел Макрон.

Решението на САЩ да признаят Ерусалим за израелска столица ги декласира по отношение на този въпрос, заяви на свой ред Макрон. "Американците се маргинализираха, опитвам се да не направя същото", каза Макрон на общата пресконференция с Абас.

"Ефикасно ли е да се признае едностранно Палестина? Не смятам, тъй като това би било реакция на американското решение, предизвикало сътресения в района", посочи френският президент. "Бих отвърнал на една грешка с друга такава", допълни той и подчерта, че няма да изгради позицията на Франция като реакция на американската политика.

Макрон, който догодина ще посети района, отново изрази неодобрението си към американското решение и припомни френската позиция, че решението с две държави няма алтернатива и не може да има решение за Ерусалим без споразумение между двете засегнати страни.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 15:23  22.12.17
  "Забрави за правилата! Ще променяме играта!":)
 • Ааааа неможе така!
  Отговор
  2 15:34  22.12.17
  Америка ,командва целия свят и каквото кажат се изпълнява дори ако трябва и земното кълбо да прекръстят ма Американско кълбо!!
 • Може,може
  Отговор
  3 17:35  22.12.17
  Така ще бъде през следващите 1000 години,та свиквайте гнили русофили!
 • Да да
  Отговор
  4 17:42  22.12.17
  Най-умния ход на Тръмп до тук. Изби рибата и сега само ще събира :ДДДДД. Може всяка държава да си прилага претенциите,а щатите не могат! Крим бил руски - добре,алах акбар бил мирен и за това го разпространяват на сила - добре. Турция искала тва,неще онова - добре. Е ся да кажат пак какво искат :ДДДДДД Очаквам следващия голям ход на Тръмп-лина.
 • Тръмп
  Отговор
  5 21:46  22.12.17
  Де се е чуло и видяло,циганчето Абас да размахва пръстче на Президента на САЩ!Ще си налагат парцалките,така съм решил!Точка.
 • иванка
  Отговор
  6 23:08  22.12.17
  Боли го чепа Тръмп , ще го премести отляво в дясно ! Кой си ти бе Абас , нали съществувате от американските помощи , освен това , ако не са американците Израел отдавна да са ви затрили !

Напиши коментар:


Публикувай