Last news in Fakti

22 Декември, 2017 17:21 1 025 4

Белият дом инспектира бойците в Афганистан (СНИМКИ)

  • ашраф гани-
  • майк пенс-
  • афганистан-
  • баграм-
  • абдула абдула

Вицепрезидентът Майк Пенс направи изненадващо посещение, за да приветства американските войници и да разговаря с президента Ашраф Гани

Белият дом инспектира бойците в Афганистан (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс направи изненадващо посещение в Афганистан, за да приветства разположените там американски войници и да разговаря с афганистанския президент Ашраф Гани, съобщи Reuters.

Пенс изнесе реч пред войниците в летищен хангар във военновъздушната база "Баграм". Той каза, че е дошъл четири дни преди Коледа да ги поздрави от името на техния върховен главнокомандващ, президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Благодарение на вас сме в безопасност. Благодарение на вас сме свободни. Благодарение на вас свободата има бъдеще в Афганистан, Америка и по целия свят", каза Пенс пред войниците.

Белият дом инспектира бойците в Афганистан (СНИМКИ)

Белият дом инспектира бойците в Афганистан (СНИМКИ)

САЩ имат около 15 000 военни, разположени в Афганистан - част от съюзническите сили, които се бият срещу талибаните и други терористични групировки. Пенс отбеляза, че над 3500 войници от тези сили - около две трети от които американци - са загинали в продължаващата вече 16 години война, започнала след нападенията на 11 септември 2001 г.

Белият дом инспектира бойците в Афганистан (СНИМКИ)

Посещението бе пазено в пълна тайна от съображения за сигурност, тъй като страната е честа мишена на атентати. Пенс се придвижи с хеликоптер от военната база до Кабул, където се срещна с президента Гани и премиера Абдула Абдула.

Пратеникът на Вашингтон обсъди с двамата афганистански лидери плановете за произвеждане на дълго отлаганите парламентарни избори и заяви, че САЩ очакват напредък в политическите реформи, необходими за това афганистанците да имат доверие в своята демокрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 1 Отговор
    Що не инспектира и Ислямска държава - нали пак са от техните !
  • 2 tost

    8 1 Отговор
    И кравабойс затъна в блатото Авганистан.
  • 3 СССР

    6 1 Отговор
    ДОНЕСЛИ СА ИМ ПАМПЕРСИ!

    КОЛЕДА Е!
  • 4 Христо

    3 0 Отговор
    Да инспектира на майка си оная работа!Няма работа в Афганистан!
Новини по държави: