1 071 4

Мадрид: Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа (СНИМКИ)

Няма да приема каквито и да било ходове, нарушаващи конституцията на Испания, заяви премиерът Рахой

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа, но с по-малко, отколкото би ни се искало, заяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от Reuters.

Коментирайки произведените вчера в Каталуния предсрочни избори, Рахой изрази очакване в испанската автономна област да започне нова ера, основана на диалог. Регионалните избори показаха разнообразието на гледните точки в Каталуния, отбеляза той и призова новото правителство на автономната област да спазва испанското законодателство.

Няма да приема каквито и да било ходове, нарушаващи конституцията на Испания, даде да се разбере Рахой. Той отхвърли предложението на отстранения каталунски премиер Карлес Пучдемон да се срещнат.

Рахой посочи, че вместо това Пучдемон трябва да се срещне с ръководството на центристката партия "Сиудаданос", която е против независимостта на Каталуния и спечели най-много гласове на вчерашните избори.

Политическите формации, които са за отделяне на автономната област от Испания, обаче заедно имат мнозинство в регионалния парламент.

Рахой отхвърли и възможността да свика предсрочни парламентарни избори в Испания.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • радев
  Отговор
  1 16:46  22.12.17
  ТИЯ ИЗБОРИ СА КАТО НАШИТЕ, САМО ПРОТОКОЛИ БЮЛЕТИНИ НЯМА
 • Свобода
  Отговор
  2 17:14  22.12.17
  Ако каталунците искат да са свободни от испания, ще го постигнат. Рано или късно.
 • антиседераст
  Отговор
  3 17:55  22.12.17
  Свободата иска жертви..... Тя не се дава а се постига с борба ....
 • Morgoth
  Отговор
  4 09:36  23.12.17
  Много наподобявайки нашите партии вчера всички каталунци обявиха победа. А сега е време да изтрезнеят, защото онзи дето го изхвърлиха в изгнание пак печели изборите и ако се завърти още един тур на изгонване на хората може съвсем да им писне и може би тренда за губене на подкрепа ще се обърне. А може и стола на Рахой да се заклати с оглед тоталната му некадърност да се справи с положението.

Напиши коментар:


Публикувай