22 Декември, 2017 16:23 1 505 4

Мадрид: Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа (СНИМКИ)

  • испания-
  • каталуния-
  • независимост-
  • мариано рахой

Няма да приема каквито и да било ходове, нарушаващи конституцията на Испания, заяви премиерът Рахой

Мадрид: Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа, но с по-малко, отколкото би ни се искало, заяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от Reuters.

Коментирайки произведените вчера в Каталуния предсрочни избори, Рахой изрази очакване в испанската автономна област да започне нова ера, основана на диалог. Регионалните избори показаха разнообразието на гледните точки в Каталуния, отбеляза той и призова новото правителство на автономната област да спазва испанското законодателство.

Няма да приема каквито и да било ходове, нарушаващи конституцията на Испания, даде да се разбере Рахой. Той отхвърли предложението на отстранения каталунски премиер Карлес Пучдемон да се срещнат.

Мадрид: Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа (СНИМКИ)

Рахой посочи, че вместо това Пучдемон трябва да се срещне с ръководството на центристката партия "Сиудаданос", която е против независимостта на Каталуния и спечели най-много гласове на вчерашните избори.

Политическите формации, които са за отделяне на автономната област от Испания, обаче заедно имат мнозинство в регионалния парламент.

Мадрид: Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа (СНИМКИ)

Мадрид: Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа (СНИМКИ)

Рахой отхвърли и възможността да свика предсрочни парламентарни избори в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радев

    5 2 Отговор
    ТИЯ ИЗБОРИ СА КАТО НАШИТЕ, САМО ПРОТОКОЛИ БЮЛЕТИНИ НЯМА
  • 2 Свобода

    8 6 Отговор
    Ако каталунците искат да са свободни от испания, ще го постигнат. Рано или късно.
  • 3 антиседераст

    9 0 Отговор
    Свободата иска жертви..... Тя не се дава а се постига с борба ....
  • 4 Morgoth

    3 1 Отговор
    Много наподобявайки нашите партии вчера всички каталунци обявиха победа. А сега е време да изтрезнеят, защото онзи дето го изхвърлиха в изгнание пак печели изборите и ако се завърти още един тур на изгонване на хората може съвсем да им писне и може би тренда за губене на подкрепа ще се обърне. А може и стола на Рахой да се заклати с оглед тоталната му некадърност да се справи с положението.
Новини по държави: