23 Декември, 2017 09:17 1 915 2

Сан Франциско се размина с кървав атентат за Коледа

  • фбр-
  • ислямска държава-
  • атентат-
  • сан франциско

ФБР арестува бивш морски пехотинец, планирал да извърши терористично нападение в края на годината

Сан Франциско се размина с кървав атентат за Коледа - 1
Снимки: БТА/АР

ФБР задържа американец, служил в морската пехота на САЩ и подкрепящ терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД), който възнамерявал да извърши нападение в Сан Франсиско на Рождество Христово, предаде CNN.

ФБР заяви, че е намерило писмо за мъченичество и няколко огнестрелни оръжия в дома на Евърът Арън Джеймсън, който казал, че искал да извърши терористичен акт в популярен туристически район в Сан Франсиско.

Бившият морски пехотинец, работещ като шофьор на камион, е обвинен в опит за оказване на материална подкрепа на чуждестранна терористична организация.

Според документи на ФБР той казал на агент под прикритие, за когото смятал, че е свързан с висшето ръководство на "Ислямска държава", че иска да извърши нападение на Кей 39 в Сан Франсиско, защото мястото било доста оживено.

Сан Франциско се размина с кървав атентат за Коледа

Джеймсън казал на агента под прикритие, че Рождество Христово е "идеалният ден за извършване на нападението" и че "не се нуждае от план за бягство, защото е готов да умре".

Джеймсън публикувал радикални джихадистки коментари в интернет, включително изразявайки подкрепа за терористичното нападение в Ню Йорк на 31 октомври, при което шофьор използва камиона си, за да убие осем души.

Джеймсън предложил да използва своя камион, за да подкрепи каузата.
ФБР е започнало разследване в средата на септември, след като е научило, че Джеймсън изразявал поддръжка за публикации в подкрепа на тероризма или ИД

Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда до 20 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    10 12 Отговор
    По скоро е командирован от ЦРУ в Ислямска държава и е станал неудобен.Щото кравабойс хич нямат военни експерти в Сирия да обучават брадатите изроди от ДАЕШ.
  • 2 Бай хой

    13 7 Отговор
    То щом е така теабва да арестуват цру и пентагона за подържане и съдействие на ислямска държава.