870 0

Тежък влаков инцидент в Австрия (СНИМКИ)

Осем души са ранени, причината вероятно е човешка грешка

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Два пътнически влака - регионален и локален, се сблъскаха близо до Виена, при което бяха ранени няколко души, предаде Reuters, като се позова на австрийските власти.

Инцидентът е станал близо до гара Критцендорф северно от австрийската столица, малко преди 18,00 ч. Два вагона са се преобърнали, а трети се е наклонил на една страна. Сблъсъкът между двата влака, които са пътували в една посока, е бил страничен, след което вагоните са дерайлирали.

Министърът на инфраструктурата Норберт Хофер каза, че четирима души са ранени леко, а други четирима - тежко. Спасителен хеликоптер е откарал един ранен в главата в болница във Виена. Преди това австрийски медии, които цитираха представители на спешните служби, бяха съобщили, че ранените са между 15 и 20.

"Подозираме, че причината, която ще се установи, е човешка грешка, а не технически дефект, но това ще се провери през следващите дни", каза Хофер.

Австрия


Още по темата

 • Челен влаков сблъсък в Испания

  Челен влаков сблъсък в Испания

  Спешните служби в Испания съобщиха, че 45 души са получили медицинска помощ, четирима от тях - с тежки наранявания, след като пътнически влак се ...
  22.12.2017
  1 243
  0

Напиши коментар:


Публикувай