Last news in Fakti

23 Декември, 2017 15:00 4 431 29

Русия: САЩ рискуват да станат част от войната в Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • украйна-
  • оръжия-
  • джевлин

Решението на Вашингтон да доставя оръжие на Киев подкопава Минските споразумения, твърдят от руското министерство на външните работи

Русия: САЩ рискуват да станат част от войната в Украйна - 1
Снимки: БТА/АР

Решението на Вашингтон да достави оръжие на Киев подкопава за пореден път изпълнението на Минските споразумения. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Григорий Карасин, цитиран от ТАСС.

"Това решение по същество подкопава работата за изпълнение на Минските споразумения от 2015 г.", посочи дипломатът. "Фактически решението е подкрепа за "партията на войната" в Киев, тоест за онези политически сили, които залагат на силовото решаване на проблема в Донбас. Това е недопустимо".

"Смятаме, че всички усилия на международната общност трябва да бъдат използвани за това Киев да бъде убеден да изпълнява политическия дневен ред при задължителното условие за честен и открит диалог с Донецк и Луганск", подчерта Карасин.

Вчера говорителят на Държавния департамент съобщи, че САЩ са решили да бъдат доставени на Украйна "модерни средства за отбрана", в рамките на усилията на Вашингтон за подобряване на нейните отбранителни способности.

Русия: САЩ рискуват да станат част от войната в Украйна

Преди това телевизионният канал АВС съобщи, че президентът Доналд Тръмп, както се очаква, ще одобри план, предвиждащ доставки за украинските власти на противотанкови оръжия на стойност 47 милиона долара. В тази партида може да бъдат включени противотанкови ракетни комплекси "Джевлин". Ако Тръмп одобри този план, той ще влезе за разглеждане в Конгреса на САЩ. Срокът за това ще бъде 30 дни.

През последните няколко години и републиканци, и демократи гласуваха за това в бюджета за отбрана на САЩ да бъде включено перо за оказване на "смъртоносна военна помощ" на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УСРАЙНА

    53 15 Отговор
    Укрите трябва да бъдат размазани от големия северен Брат, заслужават го отново и отново това да им се случва, краят им е близо!
  • 2 Kcaniba

    49 14 Отговор
    Usраина е бита карта.
    В процес на саморазпад е.
  • 3 Бесен Язовец

    39 8 Отговор
    Укарайна е на шпагат! и тия ,,модерни " уръжия и създава илюзия за сигурност
  • 4 НАТО ВЕЦ

    36 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През последните няколко години и републиканци, и демократи гласуваха за това в бюджета за отбрана на САЩ да бъде включено перо за оказване на "смъртоносна военна помощ" на Украйна.

    Тази "помощ" вярно ще и дойде смъртоносна.
  • 5 Гост1212

    34 4 Отговор
    Превод на случващото се. "САЩ взеха решение да сложат на главата на давещата се Украйна още ютии на стойност 47 млн. долара." Мечешка услуга!
  • 6 onq s konq

    5 45 Отговор
    Всички знаят колко МИЛИАРДА е военния бюджет на Русия,как и с какво е въоръжена,така че тая мижава сума от 47 милиона за леки отбранителни оръжия изобщо не се брои.Въпросът за негодуванието на Русия обаче има съвсем друго измерение,ЗАЩОТО ТАЯ ДОСТАВКА ДИРЕКТНО И ТОЧНО ОТ САЩ ПОКАЗВА НА СВЕТА,ЧЕ УКРАЙНА НЕ Е БЕЗРАЗЛИЧНА И ИЗОСТАВЕНА ОТ ЗАПАДНИЯ СВЯТ И НАТО!...Което със сигурност респектира Русия и осуетява всякакви нейни планове относно Украйна за политически преврати,нападения с войскови формирования без отличителни знаци и т.н.

    Коментиран от #8

  • 7 Маг

    34 4 Отговор
    Ясно е,че този оръжия,скоро ще бъдат в руски ръце!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 юрист

    3 26 Отговор
    Търпение, в момента имам работа, като приключа, ще обясня подробно защо Русия е несправедлива.
  • 11 onq s konq

    5 21 Отговор

    До коментар #8 от "ti v red li si":

    Това което разбрах със сигурност от поста ти е че вместо на Корилица, предпочиташ да пишеш на Маймуница щото ти е по.близка някакси,но все пак схванах "мисълта" ти.И понеже явно не си ме разбрал и ти се струва глупост писаното от мен,ще ти поясня:НАТО и САЩ НЕ СЕ БЪРКАТ В СЛУЧАЯ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА/УКРАЙНА/,А ПРОСТО Й ПОДАРЯВАТ ЛЕКО ОРЪЖИЕ!Така,както Русия подари изтребители на Сърбия на несравнимо по-голяма стойност.Разбирасе че Украйна не е член на НАТО и при едно нападение ат Русия няма да има ПРЯКА Западна намеса и защита,но...ТОВА НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ ЗА НУЛА ВРЕМЕ НЕ МОЖЕ ДА Я ВЪОРЪЖИ СЪС ОРЪЖИЯ,РАВНОСТОЙНИ НА РУСКИТЕ!И тогава кво правим?

    Коментиран от #15

  • 12 Аааа

    28 5 Отговор
    Това ще ускори края на това голямо нищо - Усрайна .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абе ти си изпекал кон!

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Как така реши и въоръжи Усрайна то така става,яж си люцерната и си преживяй,не се занимавай с неща от които не разбираш,а пишеш щуротии за които ти се плаща!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вoris

    4 11 Отговор
    А бе нали до скоро украинците ви бяха приятели на вас русофилите. Нима не сте си писали с тях, когато бяха част от СССР. Сега като са срещу ватенките и вие станахте украинофоби. Едновременно жалко и смешно, демек на това се казва гротескно.
  • 18 colosseo

    8 5 Отговор
    украйна беше прочистена от бандерите от таварища Сталин като операцията продължи до 1953г но тоя път май ще я прочисти товарища Путин от всякакви боклуци,и за да се пресече американското нахалство не е лошо да даде модерни двигатели на таварища Ким Чен Ун
  • 19 RIDIK

    10 14 Отговор
    Нали се дуеха Донецк и Луганск. Надсмиваха се на Украинската армия, че се биела с оръжие от бившия СССР. Получаваха от Русия най-новото и то управлявано от добре платени наемници. Е, сега малко ще се изравнят силите. Ще пуснат доста кръв на червените безродници. Ще видим колко струва руското оръжие и колко са им здрави гащите. Това вече не е като да биеш диваци със стратегически бобардировачи от 10 000 метра.

    Коментиран от #26

  • 20 Барчо

    11 5 Отговор
    Путин има едно изказване и то е, че няма да има клане на донбасци и лугански граждани. Кравари, укри или който и да е да си прави сметката и да не се ангажира с тъпотии.
  • 21 Диди

    3 13 Отговор
    Украйна е суверенна държава..Путин отдавна беше замислил анексирането на Крим.Америка помага на Украйна да се защитава от агресорът Русия. Не е нужно да се коментира,защо Америка ще снабдява Украйна с оръжие.

    Коментиран от #24

  • 22 colosseo

    11 1 Отговор
    за никаква анеския на Крим не може да става дума защото не можеш да анексираш нещо което си е твое,Крим е превзет от турците от Александър Суворов по времето на Екатерина Велика а не от Порошенко но след идването на власт на Никита Хрушчов е даден абсолютно незаконно на украйна понеже Хрушчов е украинец,когато фашиската хунта с подкрепата на америка–всички тия от десен сектор да обучени и въоражени в бази на нато в полша от цру извършиха държавния преврат и свалиха законо избраният президент Янукович и американците бяха започнали даже да ремонтират военоморската база в Севастопол с цел да се нанасят там путин не можа да допусне нато и по точно америка да създаде база до руската граница и реши да си пребере своето така че анексия не е имало
  • 23 colosseo

    12 1 Отговор
    колкото за въоръжаването на украйна от америка Сергей Шойгу каза че в Домбас може да идат по сериозни доброволци с по сериозни оръжие и всичко ще свърши в киев но тогава и харков и одеса стават руски
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кой

    8 1 Отговор
    Кога Украйна е била самостоятелна държава ?? Тя винаги е била част от Русия !!

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    1 1 Отговор
    Крадеца вика -дръжте крадеца!?
  • 28 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кой":

    Гербът на прабългарската династия Дуло бил тризъбец, който те наричали “балтавар”. Територията на Идел – царството на българите, в началото на новата ера се простирало от Балкана до Байкал и се наричало Велика България. В края на 7 век Велика България се разделила на Западна, Източна и Южна (Хазария). Западна България с времето се трансформирала в Дунавска или Балканска България, която приела християнството и се отказала от тризъбеца като символ на властта. В Източна България и в Хазария, където управлявали династиите на Дуло, тризъбецът останал държавен герб.

    През 9 век Източна България се разделила на Киевска България с център в Киев, която била наречена Урус-Рус, Киевска Рус, и Волжска България, която се наричала Ак Булгар, с центрове градовете Болгар, Буляр и Казан. През 10 век Волжска България приела исляма и всички символи от езичеството били забранени. Известно време българските царе запазили тризъбеца – “балтавар”, под предлог, че той символизира арабската буква “б” и означава “България”. Към края на 10 век тризъбецът – “балтавар”, престанал да бъде официален герб на Волжска България. Но българските управници продължавали да смятат “балтавар” за свой родов знак. Като символ на властта тризъбецът от хуните (авторът на версията отъждествява хуните с българите) преминал при монголите.

    Днешната Украйна, бившият български Кара-Саклан, влизала в границите на държавата Идел, поне до 3 век от н.е. След разпадането на “Черна България” в средата на
  • 29 Вили

    0 0 Отговор
    Руската пропаганда е по дива и смешна от съветската. Отстъпва само на сталилинистката.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания