23 Декември, 2017 13:53 11 050 8

Полицаи спряха сватба между 50-годишен мъж и момиче на 10

  • полиция-
  • пакистан-
  • сватба-
  • момиче-
  • мъж-
  • майка

Младото момиче било продадено за няколко хиляди долара

Полицаи спряха сватба между 50-годишен мъж и момиче на 10 - 1
Снимка: Shutterstock

Пакистанската полиция спря сватба между 50-годишен мъж и момиче на 10 години, предаде The Sun. силите на реда арестуваха единадесет души, включително и майката на момичето. Родителите на малката пакистанка са я продали за над $4500. Службите са получили информация, че са планира сватба между двамата и са щурмували дома на възрастния мъж.

Той все пак е успял да избяга. Майката на момичето разказа, че преди години със съпруга й са взели заем от познати, но не са успели да върнат парите. Поради тази причина решили да изплатят дълговете с дъщеря си.

„Мъжът ми беше много болен и не можеше да стои на краката си, трябваше да вземем пари за лечението му. Заради финансови проблеми обаче не успяхме да върнем парите“, разказа майката. 50-годишният мъж предложил да плати голяма сума пари, а освен това да покрие разходите по церемонията.

Родители на младата пакистанка заявиха, че не са искали да продават дъщеря си, но са нямали друг избор. Полицията издирва младоженеца. Ако бъде признат за виновен, може да лежи в затвора – присъдата е най-малко две години. По информация на УНИЦЕФ три процента от момичетата в Пакистан се омъжват, преди да навършат 15 години, а 21% - преди да станат на 18.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Розов Слон

    21 4 Отговор
    Сакаше и аз да се оженя за някоя цицореста студентка срещу това да покрия таксата й за обучение в УНСС....как не се сетих бре
  • 2 Aham

    46 9 Отговор
    Родово общинен строй... Ислямът ги насърчава тези бракове. Там малолетните са на почит, като дори Мохамед е документиран в Корана да е имал за жена момиче на 12-13г. И това е една от болните теми на тази изкривена религия..

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аха

    26 5 Отговор
    При орките е така. Не случайно хората могат да ги понасят тези боклуци.

    Коментиран от #6

  • 5 охом

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "Aham":

    Посочи ми Айета?Ти говориш откровени лъжи!
  • 6 него. Гостът

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Аха":

    Значи 'хората' са? Явно не и орките ама пак... ХОРАТА СА ОНЕЗИ КОИТО ЛЕЕХА КРЪВ БРАТСКА В СВЕЩЕНИЯ ГРАД
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Колю

    14 0 Отговор
    Ми да беше дошъл тук да си купи булка . То и пазара го показваха по телевизиите. Там имаше и втора употреба ,но и "Нови " малко използвани към 13-14 годишни. Пък и самотна майка на 15 до 18 год. колкото щеш. Законите тук не работят и щеше даже да е на почит в маалата щом е с кеш. Едно БМВ с лятна джанта и ветропоказател на задния капак .....готово. Ма черно да е ,с тъмни джамове и да не е ръчка. Само газ и дурррр да има. Черен стоп и сини лампи ....Две булки ша му намерим даже .