23 Декември, 2017 20:41 2 225 20

Ксения Собчак се изправя срещу Владимир Путин

  • ксения собчак-
  • русия-
  • президент-
  • кандидат-
  • путин-
  • избори

Собчак ще се бори за президентското място

Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде кандидатът на партия „Гражданска инициатива“ на изборите за президент на Русия на 18 март догодина. Това решиха делегатите на партийния конгрес с 96 „за“ и 7 гласа „против“, предаде ТАСС.

Според руското изборно законодателство партийните кандидати трябва да подадат документите си в ЦИК до 12 януари, а независимите - до 7 януари. След това кандидатите започват да събират подписи на избиратели.

Тъй като ще бъде издигната от извънпарламентарна партия, Собчак трябва да набере поне 100 000 подписа, като от един регион бройката не бива да надвишава 2500. За да бъдат регистрирани за участие в изборите, кандидатите от парламентарни партии не се нуждаят от подписи, а от независимите се изискват 300 000.

Предаването на списъците с подписите и останалите документи ще се извършва в периода от 27 декември до 31 януари. Собчак обявява себе си за „кандидат против всички“ и приканва избирателите, които не харесват останалите претенденти за президентския пост, да гласуват за нея, все едно че на бюлетината има графа „против всички кандидати“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Kcaniba

    6 2 Отговор
    После ке клекне.
  • 3 делиормански песоглавец

    28 8 Отговор
    Соросовите келемета газ пикаят, щото и на тях им е ясно, че Вова ще спечели и пак ще бъдат наврени в задните отвърстия на кучетата.
    А тая кифла може да е хубава, ама за президент се иска МОЗЪК.
  • 4 ИРАКЛИ

    5 8 Отговор
    .......Трябва да има надпревара,но още е рано, ПУТИН е ТОП разузнавач от световна величина,още е рано.......и това ще стане!ИРАКЛИ

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СУЧКАК ще спечели най-голям

    11 5 Отговор
    В голите бани !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Antimediator

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "ИРАКЛИ":

    ТОП разузнавач, започваш да ни развеселяваш !
    Харчил е парите на трудещия се пролетариат в ГДР-то.
    От един партиен кадровик какво може да стане ?!
    Същото като с останалите комунистически управници - пожизнен феодал.
    За този застой руснаците ще платят от скъпо-по-скъпо , така както и ние си плащаме в момента .

    Коментиран от #20

  • 9 Бесен Язовец

    10 7 Отговор
    Пффф тази е само за бройка, нали все пак трябва да има и други кандидати освен Путя, театрото е пълно !
  • 10 Барчо

    18 0 Отговор
    Тая гугутка не знае изобщо къде се намира и как я употребавят. Дрън дрън дрън дрън дрън.................
  • 11 Избрани преди избори

    7 12 Отговор
    Избори в русия ??? Че оня отдавна си е избран. Там има значение кой ги брои. Демек , често и тук се практикува този вариант. Още Сталин въвел този метот , и сега работи без грешка тая система. В ютуб има кадри как се пълнят урните , заснети със скрита камера.
  • 12 Kcaniba

    4 4 Отговор
    Ха,ха...две пусита кандидати за президент! Едното поне е Убаво!
  • 13 стоян георгиев

    7 6 Отговор
    ксения собчак има някакви шансове срещу путин колкото една мравка срещу слон!тва не са избори а цирк и то с посредствен сюжет и участници.единствения дето реално можеше да бъде опозиция на путин на тези избори не го допуснаха щото можеше да повтори изненадата от кметските за москва преди няколко години,когато уж навални нямаше никакви шансове ,а се оказа на кантар въпреки машинациите на кгб и компанията!
  • 14 Диди

    4 7 Отговор
    Няма нужда от избори.Путин предварително се е самоизбрал.Диктатор никога няма да позволи,,друг да спечели поста,,.Нима има смисъл от обсъждане.
  • 15 Mimi

    8 3 Отговор
    Путин си играе на демокрация. Тази е артиска и ни разиграват сценки .
  • 16 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    Преди мислех,че Ксения Собчак е куха купунджийка.На интернет има компромати как я мъкнат мъртво пияна в един хотел.Но тя не е глупачка, завършила е московския институт за международни отношения и на дебатите е добре подготвена.Държи се арогантно и прекъсва събеседниците си.Но все пак тя си остава една кукла,на която дърпат конците противниците на Путин в голямата игра.
  • 17 Барчо

    4 0 Отговор
    Путин изкара Русия от мъртвата хватка на американските олигарси, които крадяха и не плащаха дори и данъци. Направи от една Руся с изути гащи и с която никой не се съобразяваше в страна, която вече започва да казва и да и не само да и се чува думата, но и да не я подминават. С тази Русия всеки вече се съобразява и най-вече усата. Това обаче не могат да видят краварските подлоги и повтарят едно и също като папагали. Вижда се направеното и въз основа на това е тоя огромен вот на доверие. За момента няма кой да му стъпи и на малкия нокът. В него се проявява нещо много ценно. Обединяват се качествата на стратег, политик, държавник, фантазия, отговорност... Не на последно място и желязно здраве и невероятна психическа издръжливост.
    Тези като Навални и тая кифла нямат никаква представа от това как да управляват такава империя. Все едно да качиш някой делтапланерист на самолет от ново поколение по време на полет и да очакваш да прави висш пилотаж.Навални си е обикновен дървен философ, кифлата е против всички-поне така и е мотото, Жириновски е агресивен самовлюбен маниак. Единствено Зюганов има някакъв шанс да е втори.

    Коментиран от #19

  • 18 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    0 0 Отговор
    Браво Бачо, дръж фронта аз съм до теб. ГДЕ РОССИЯ, там и я ! Днес и ВО ВЕК И ВЕКОВ ! ИМА ЛИ Я РУСИЯ - България ще е жива ! Бачо ЧЕСТИТА Коледа , Брат !
  • 19 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    Браво Барчо, дръж фронта аз съм до тебе и т. н. Софтуера автоматично променя букви и думи които пиша и понякога губи смисаъ текста.
  • 20 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Antimediator":

    А Бай Суджук да не харчи от своите пари за охрана, кортежи, обществени поръчки и т.н.?
    Пак граби от народа с пълни шепи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания