Last news in Fakti

24 Декември, 2017 17:30 2 742 1

Защита от шпионите!

  • едуард сноудън-
  • шпионин-
  • шпиониране-
  • агенция за национална сигурност-
  • хейвън

Едуард Сноудън показа секретно приложение, което пази лаптопи от физическа намеса

Защита от шпионите! - 1
Снимки: Shutterstock

Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който през 2013 г. разкри американската програма за шпионаж, публикува нови секретни документи, съобщи Fox News.

Във видеообръщение, публикувано в петък, Сноудън показа ново приложение, за чието създаване е помогнал.

Програмата "Хейвън" има за цел да защити лаптопи от физическа намеса. Кодът е със свободен достъп и тя е предназначена за активисти, защитаващи човешките права и други хора, изложени на риск.

"Хейвън" използва сензорите на телефоните "Андроид", за да засича промени в стаята. Програмата е разработена съвместно с Фондацията за свобода на медиите и "Гардиън проджект".

Защита от шпионите!

Реакциите в социалните медии бяха смесени. Някои приветстваха новите възможности, а други заявиха, че не вярват на Сноудън, който живее от 2013 г. в Русия. Москва му даде убежище въпреки желанието на Вашингтон за екстрадиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    2 0 Отговор
    ИСТИНСКИ БОРЕЦ ЗА СВОБОДА