24 Декември, 2017 18:34 1 712 0

Тръмп vs. ФБР: коледни войни

  • доналд тръмп-
  • фбр-
  • андрю маккейб-
  • хилари клинтън

Президентът на САЩ отправи нови нападки към заместник- директор Андрю Маккейб

Тръмп vs. ФБР: коледни войни - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп постави отново под въпрос безпристрастността на заместник-директора на ФБР Андрю Маккейб, който планира да се пенсионира след отправените от държавния глава нападки за предполагаемите настроения против него във ФБР, предадe Fox News.

"Как може заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб, който ръководеше, заедно с доносника Джеймс Коми, разследването на Лъжкинята Хилари Клинтън (включително нейните 33 000 нелегално изтрити имейла) да получава по време на разследването 700 000 долара за кампанията на жена си от марионетките на Клинтън?", попита Тръмп в любимия Twitter.

През 2015 г. Джил Маккейб, съпругата на заместник-директора на ФБР, получи дарения от 700 000 долара за нуждите на предизборната си кампания за Сената на щата Вирджиния от губернатора на щата, смятан за съюзник на Хилари Клинтън, както и от местния клон на Демократическата партия. По това време обаче Маккейб не е заместник-директор на ФБР и няма надзорна роля в случая с имейлите на Клинтън.

Тръмп vs. ФБР: коледни войни

Освен това Тръмп отбеляза в друг туит, че Маккейб "чака да изтече срока, за да се пенсионира с пълна пенсия. Остават му 90 дни?!!?"

Тръмп и неговите републикански съюзници показаха ясно, че не искат Маккейб във ФБР, но той е граждански служител, който не може да бъде уволнен без ясни доказателства за провинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА