601 0

Кралица Елизабет почете жертвите на терора

Посланието на 91-годишната кралица беше записано предварително и излъчено във Великобритания и още 51 страни

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора отдаде почит на градовете в страната, пострадали от терористични атаки тази година.

"Мисля за Лондон и Манчестър, чиято силна идентичност блестеше през изминалите 12 месеца пред лицето на ужасяващите атаки", каза кралица Елизабет Втора.

Посланието на 91-годишната кралица бе записано предварително и излъчено във Великобритания и още 51 страни от Общността на нациите (бившата Британска общност).

В посланието си Елизабет Втора отдаде почит и на своя съпруг, 96-годишния принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято. Тя го похвали за подкрепата и уникалното чувство за хумор.

Принц Филип, който е женен за британската кралица от 65 години, редовно привличаше медийното внимание с неуместните си коментари.

В посланието си Елизабет Втора наблегна и на важното значение на дома.

Кралицата и нейният съпруг присъстваха заедно с други членове на кралското семейство на църковна служба в кралското имение Сандрингам. След това те се събраха на частен обяд, на който за първи път внукът на Елизабет Втора принц Хари бе придружен от годеницата си, актрисата Меган Маркъл.Двамата ще сключат брак в замъка Уиндзор през май.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай