26 Декември, 2017 12:20 1 213 0

Кралица Елизабет почете жертвите на терора

  • елизабет втора-
  • великобритания-
  • кралица-
  • терор-
  • меган маркъл

Посланието на 91-годишната кралица беше записано предварително и излъчено във Великобритания и още 51 страни

Кралица Елизабет почете жертвите на терора - 1
Снимки: БТА/АР

В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора отдаде почит на градовете в страната, пострадали от терористични атаки тази година.

"Мисля за Лондон и Манчестър, чиято силна идентичност блестеше през изминалите 12 месеца пред лицето на ужасяващите атаки", каза кралица Елизабет Втора.

Посланието на 91-годишната кралица бе записано предварително и излъчено във Великобритания и още 51 страни от Общността на нациите (бившата Британска общност).

В посланието си Елизабет Втора отдаде почит и на своя съпруг, 96-годишния принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято. Тя го похвали за подкрепата и уникалното чувство за хумор.

Кралица Елизабет почете жертвите на терора

Кралица Елизабет почете жертвите на терора

Принц Филип, който е женен за британската кралица от 65 години, редовно привличаше медийното внимание с неуместните си коментари.

В посланието си Елизабет Втора наблегна и на важното значение на дома.

Кралицата и нейният съпруг присъстваха заедно с други членове на кралското семейство на църковна служба в кралското имение Сандрингам. След това те се събраха на частен обяд, на който за първи път внукът на Елизабет Втора принц Хари бе придружен от годеницата си, актрисата Меган Маркъл.

Кралица Елизабет почете жертвите на терора



Двамата ще сключат брак в замъка Уиндзор през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: