1 068 0

Лавини убиха алпинисти в швейцарските Алпи

Смъртоносни инциденти в Алпите

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Трима алпинисти от Швейцария и Франция загинаха, след като бяха затрупани от лавини в швейцарските Алпи през последните три дни, съобщи „Гардиън“.

При последния инцидент група от петима катерачи са предприели изкачване в района на връх Хофтхорн – на надморска височина от 2844 метра – когато един от мъжете е бил пометен от лавина.

39-годишният мъж е бил намерен по-късно и откаран в болница, но е починал в лечебното заведение. При отделен инцидент група от трима алпинисти са били затрупани от лавина в кантона Вале. Спасителите са успели да ги локализират.

С хеликоптери двама от тях са били отведени до болници, но 29-годишна швейцарка е загинала. При третия инцидент 31-годишен французин е загинал в източния кантон Граубюнден. Той е направил опит да изкачи сам планината, но е бил затрупан от лавина.

Швейцария


Още по темата

 • Жестока трагедия в австрийските Алпи

  Жестока трагедия в австрийските Алпи

  Двама германски алпинисти загинаха при падане от стотици метри височина от отвесна скала в австрийските Алпи, предаде RTL, като цитира ...
  16.01.2018
  7 346
  13
 • 4000 бедстваха във Френските Алпи

  4000 бедстваха във Френските Алпи

  Лавина уби скиор във френския курорт Валдизер, а хиляди туристи прекараха вечерта в убежища във Френските Алпи, съобщи НОВА телевизия. Пътищата в ...
  1.01.2018
  2 536
  4

Напиши коментар:


Публикувай