28 Декември, 2017 01:30 1 661 10

Половината германци искат оставката на Меркел

  • ангела меркел-
  • германия-
  • оставка-
  • политика-
  • анкета

Близо ли е краят на Меркел?

Половината германци искат оставката на Меркел - 1
Снимка: БТА/ AP

Близо половината от германците са на мнение, че канцлерът на страната Ангела Меркел трябва да се оттегли от властта преди следващите редовни парламентарни избори през 2021 година, съобщи ДПА.

47% от анкетираните смятат, че Меркел трябва да се оттегли от канцлерското място. Нейният християндемократичен блок до момента не успява да сформира кабинет – няколко седмици след проведените избори.

Малко след изборите подкрепата към Меркел е била по-голяма. Християндемократите ще започнат преговори с Мартин Шулц на 7 януари следващата година.

Ако и тези политически преговори се провалят и Германия няма работещо правителство, то ще бъдат свикани предсрочни парламентарни избори през 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 19 Отговор
    Хаха!Тука ВСИЧКИ РУСОФИЛИ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ББ!Е и?...Единственото логично обяснение в случая е,че след като е спечелила изборите и управлява,значи нейната "половина" германци е несравнимо по-голяма от другата "половина" на недоволните.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Я. Петров

    15 4 Отговор
    Тук не си прав , ББ е подкрепян от всеки 4ти Българин. Липсата на алтернатива и измамното поведение на другите го държи. Дясната им политика на икономия съсипва. Баланса се губи.Само на данъци да првиш бюджет.
  • 3 Брат ми

    7 0 Отговор
    Е а дано.
  • 4 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    "...до момента не успява да сформира кабинет – няколко седмици след проведените избори."
    И как точно според теб управлява? Еднолично може би?
    ... практиката, а нелогиката е, че ако не успее още известно време да сформира кабинет ще трябва да си подаде оставката, въпреки "избора".

    Коментиран от #6

  • 5 родственик

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Цвилещ, започвам да се съмнявам, че тая ти е леля!
  • 6 onq s konq

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ще ти дам пример:Ако пилотът вкара самолета в режим на АВТОПИЛОТ ,той ли управлява самолета или автопилота?Жената си е подредила нещата и просто иска да си почине някоя и друга седмица.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    хахаха...Доообре! Щом този пример те устройва за отговор, няма какво повече да ти отговоря!
    П.С.
    Само да не остави самолета на автопилот и докато го приземява, че тогава съвсем няма да има нужда от пилот.
  • 8 Кака Гинка

    5 0 Отговор
    Още когато "победи" на изборите беше ясно,че това е пирова победа.Въпросът по-скоро е: колко ли още време им трябва на немците да осъзнаят в какво тресавище ги е натикала?!
  • 9 filo

    5 0 Отговор
    Все повече германци, а и не само искат и Хитлер да стане от гроба и пак да канцлер, ама вероятно няма да стане, защото Германия след него е имала единствено за лидери, зависими подлоги.
  • 10 чалма тв

    0 0 Отговор
    Всички имигранти от ислямска държава обичат Меркел...алахакбар...целуват и ръка ...тя ги приютила и плаща соц помощи...браво.
Новини по държави: