30 Декември, 2017 12:25 11 531 42

САЩ: Турция да не купува С-400 от Русия

  • сащ-
  • с-400-
  • турция

Двете страни водят преговори

САЩ: Турция да не купува С-400 от Русия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ продължават да се опитват да разубедят Турция да закупи ракетни системи С-400 от Русия, съобщи ТАСС.

Информацията беше обявена от говорителя на Пентагона Джони Майкъл. Неговият коментар дойде, след като през вчерашния ден Москва и Анкара обявиха, че са постигнали споразумение за закупуването на системите.

"С Турция водим открит диалог по въпроса. Трябва да се разбере важността за поддържането на оперативната съвместимост с всяка система в НАТО", заяви Майкъл.

Според него Анкара все още се опитва да се сдобие с противоракетни системи от свои западни съюзници. Става въпрос основно за системи "Пейтриът". В същото време САЩ са готови да разширят доставките си на закупено от Турция оръжие.

Русия ще достави а турция четири ракетни системи. Това трябва да стане до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    108 11 Отговор
    Ха-ха смешници тръгнали да си предлагат вехтите Пейтриът.
  • 2 Скорпион29

    107 5 Отговор
    А нещо от Пентагона кремъклйки да имат за продажба и танкове Шеридън? Турците да не са някакви клошари че им предлагат оръжие от края на 70 те.г!
  • 3 Осман

    102 7 Отговор
    Скоро време ще почнат да ги молят и за други работи , краварите трябва да изчезнат от близкия изток и източна Европа като за начало и да спрат да се бъркат във вътрешните работи на всяка неудобна държава иначе след някоя друга годинка ги чака голямата сопа
  • 4 Гинеколог

    71 2 Отговор
    Това, което е по-важно е, че се купуват не само установките с 400, а и технологиите! Защото ракетите се управляват от космоса! Договорът включва и трансфер на технологии, и допълнителни сателитни спътници освен тюрксат.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Ulavia

    108 5 Отговор
    И кво да ги прават тия дърти кюнци? И кои са САЩ, че да казват кво да става? Да дадат 20 милярда на Реджепа да си плати на руснаците новото ПВО ,а после ще ги слуша много. Ха ха ха ха. Пахахахах :)))) готино ми става като чета колко безсилни стават. Колко войни разпалиха негодниците! Колко държави обраха.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЗАПОЗНАТ

    40 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гинеколог":

    TURKSAT СА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ САТЕЛИТИ !!! ТУРСКИТЕ ШПИОНСКИ САТЕЛИТИ СА GOKTURK 1 И GOKTURK 2 !!! TE СА ПОД КОМАНДВАНЕТО НА ТУРСКИТЕ ВВС !!!

    Коментиран от #14

  • 8 onq s konq

    14 26 Отговор

    До коментар #4 от "Гинеколог":

    Не знам за какви "технологии" говориш,след като всичко по безпрепятствената употреба на оръжието си е КОМПЛЕКТ,пък дали от космоса или с универсалното си дистанционно за телевизора си Ердо ще ги активира,това е бял кахър.Факт е обаче,че Ердоган поиска да купи И ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО на въпросните С-400,но РУСНАЦИТЕ МУ ОКАЗАХА!Та по темата:Турция ще ги купи тия ракети,дори сделката вече е финализирана.Но ТОВА НЕ ТОПЛИ ЗАПАДА,ЗАЩОТО ТЕ НЕ САМО СА НЕСЪВМЕСТИМИ СЪС ЗАПАДНИЯ ПРАСТЕН ЗА ОТБРАНА/чийто член е Турция/,но са и НЕНАДЕЖДНИ ПРИ ЕДНО СВЕТОВНО СТЪЛКНОВЕНИЕ ЗАПАД-ИЗТОКв смисъл че почти сигурно са МАНИПУЛИРУЕМИ ОТ РУСНАЦИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНО...и свръхсекретно разбира се!Затова:Ердо независимо че ще си ги купи тия руски ракети,ЩЕ КУПИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПАДНИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ И ОТ АМЕРИКА ЗА ГАРАНТИРАНЕ СИГУРНОСТТА НА ЮГОИЗТОЧНИЯ НАТОВСКИ ФЛАНГ.

    Коментиран от #11, #13, #15, #17

  • 9 Барчо

    48 2 Отговор
    Аууууууу!!! Великодушно краварите предлагат да РАЗШИРЯТ доставките на оръжие. Демек да продават повече. Че то толкова ли е търсено тяхното оръжие, че да има ограничение. Непрекъснато се молят да и купуват оръжието и при всеки подписан договор удрят задниците в тавана от радост. Пък и на Ердо вече му е ясно кой е партньор и кой враг.
  • 10 Барчо

    59 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ulavia":

    Всички. През Втората световна и нас са ни бомбандирали и то не на шега. 45 628 бомби в 187 населени места. 4 208 българи убити на място, 2 000 изчезнали под развалините размазани и неидентифицирани, 4 744 осакатени, 12 657 разрушени сгради от които 24 болници, 40 училища, 14 църкви, 8 кинотеатри, 10 002 частни жилища. Дори Народния театър не е пожален. Няма да изброявам повече. Казарми и военни обекти няма засегнати. Кво да ви кажа! Направо съм влюбен в краварите. На снимка да ги видя, шамар отнасят. А подлогите за сега да и целуват там каквото и харесва. Ще и дойде и на тях времето. Ще се изправят заедно с ония до стената. Да си правят компания.

    Коментиран от #20

  • 11 Барчо

    42 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ма ти май не разбра или се правиш че не разбираш? Турция вече започва да се дистанцира от американците и във военно отношение. Не слушай какво говори, а го гледай какво прави. Тия ракети не са срещу руснаците, а срещу тези, които са срещу турците и те може да не са руснаците.
  • 12 СссереМ

    7 36 Отговор
    Кво ги мислите толкова изритайте ги от НАТО и правете Кюрдистан,и без това 60 процента са кюрди,те поне слушат засега.
  • 13 Да ти кажа

    38 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Именно, умници като теб трябва да помислят, какво следва след тази покупка - чао НАТО!!!
  • 14 Гинеколог

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЗАПОЗНАТ":

    Казах Освен тюрксат, без да уточнявам, че се казват гьоктютк. И благодаря за уточнението.
    А що се отнася до тюрксат, те действително са телекомуникационни сателити, позволяващи по-добро и обширно покритие на телевизионни канали и gsm оператори, които могат даже да измерят температурата на джоба ти, където се намира телефонният апарат.
  • 15 Гинеколог за оня под коня

    37 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Работата е там, че не им отказаха, а напротив, подписаха споразумение и за технологиите! Нали затова им се подпалиха гащите на краварите! Нали затова е цялата дандания! На всичкото отгоре се разбраха да се плаща в рубли, а не в долари! А това копае под имиджа и потребността на печатницата на "господарите на световният ред", както те обичат да се наричат! Нещо много неудобни взеха да им стават и Ердоган, и Путин! Затова е пусната и медийната машина срещу тях!
    Опита за преврат при комшиите стана след като за пръв път се заговори открито за тази сделка през април миналата година.

    Коментиран от #18, #31

  • 16 обикновен Бг

    31 1 Отговор
    Ха добро утро.
    ТЕ ВЕЧЕ ГИ КУПИХА.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #15 от "Гинеколог за оня под коня":

    Постът ти ме принуди да проверя в нета "дали съм в час" и ето какво е изказванетопо въпроса на турския министър Ялдъръм:"Турция не купи ракети от Запада,защото там не са в състояние да ни ги доставят в определените от нас срокове/?!/".Но по въпроса ЗА ПРОДАЖБА НА ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО:Естествено руската фирма "Алмаз-Антей" -производител на ракетите е ЗА продажба на технологията щото ще й влязат едни яки приходи,но СЕКРЕТНИТЕ РУСКИ СЛУЖБИ СА ТВЪРДО "ПРОТИВ",защото е абсурдно държава- членка на НАТО да притежава въпросната технология.Затова и цитираният от мен турски министър заявява,че "Турция ще произвежда въпросните ракети ПО СОБСТВЕНИ ТЕХНОЛОГИИ"...Т.Е. КАКТО НИЕ "ПОБЪЛГАРЯВАМЕ" НЯКОИ НЕЩА,ТАКА И ТУРЦИТЕ ЩЕ "ПОТУРЧАТ" РУСКАТА ТЕХНОЛОГИЯ!И накрая-НЕ МЕ ПРАВИ НА ЛУД С ПРИКАЗКИТЕ СИ,ЗАЩОТО СЪМ СИ "САМОДОСТАТЪЧЕН":)

    Коментиран от #23

  • 19 onq s konq

    1 12 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Еееей,завалията...бъркаш РУСОФИЛСКИЯ ДВОЙНИК С ОРИГИНАЛА!Каква жена,какво БМВ ТДС -30годищно бе ей?Лошото е че не мога да те пратя "у лево",щото си си там по рождение:)
  • 20 Дони

    2 18 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Барчо, ти наистина си за освидетелстване, я прочети какви ги дрънкаш .Края на 2017 година е кой ще изправяш до стената.Ей комплексарче , да те хване човек да ти бие 2 шамара съм сигурен , че няма да те стигне да ти се извини.Я малко се съобразявай какви ги дрънкаш.

    Коментиран от #22, #32

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Барчо

    20 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дони":

    Не те знам Дони ли си? На Дони дирника ли си? По-скоро си на Дони дирника. Щом приемаш краварите да избият толкова българи без да е имало причина, то явно не си българин, а кравар лишен от всякакви чувства. Пиши си НПОтата по краварските издания и бегай бързо натам. Ма много бързо. Точно такива вампири дето пият чужда кръв и е мястото до стената. Какъв си ти би? От цялата информация, която е доказана за издевателствата на американците над българите ти да видиш само "стената". Ми за там са те и такива като теб. Които са избили и осакатили хиляди мирни български жители ти да ги боготвориш. Съд трябва да има за такива и то по бързата процедура. Те и французи и немци са се мислели за непобедими. Знаеш и съдбата. Сега май друг иска да се пробва. И имай в предвид, че няма вечно да е се 2017 г.

    Коментиран от #25

  • 23 Гинеколог за оня под коня

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Я ми кажи как разбира, че руските секретни служби са против! Имаш информатори в секретните служби в Москва, които те информират? Ама ти си бил голяма работа!

    А, и да ти кажа, за не те правя на ЛУД, както сам си призна..

    А за да си самодостатъчен, вземи и понаучи няколко езика, за да можеш, когато търсиш в интернета нещо за каквото и да било, да можеш да черпиш информация от различни източници и да си направиш собствен анализ! Или.. недей, че съвсем ще я оплескаш.. така е по-добре.. сипи си една ракийка и майната му.. хайде весели празници :)

    Послеслов:
    Ти знаеш ли значението на кавичките, които си ги сложил ей там, между последната ти дума в коментара си?
    Или.. остави, не се напъвай.. иначе пак ще кажеш, че сте правя на такъв, какъвто си..
  • 24 Пенчев

    13 0 Отговор
    Турция от ден на ден става по силна... Ердоган е проект на “Белите брадати“... Ако го убият има резервен план Б,В,Г... Същите тия бели брадати бяха съветници на Осман бей първия султан.. Също така и на султан Мехмед който превзе Константинпоул..
    В момента Ердоган го охраняват "Сивите Вълци "... Османлията Давутоглу е от план "Б"...
  • 25 Дони

    1 14 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    Това което си написал абсолютно затвърждава мнението ми , че си неудачник.Представи си всеки народ да почне да търси отговорност от друг.Имаш ли представа колко гърци имат претенции към България.Но когато е война е война.Сега не е война.Реваншизма който е присъщ на премитивните хора и за който ти бълнуваш няма как да се случи.И в това съм на 100% сигурен.Не би трябвало да падам до нивото ти на загубен.к висещ постоянно в нета , ама айде , че е почивен ден.Интересно ми е такъв като теб как би се държал с хора който живеят в САЩ.

    Коментиран от #26

  • 26 Барчо

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "Дони":

    Това го кажи на тези, които погребаха тогава роднините си. Ние сме били във война само по документи. Колко български бомби са хвърлени на територията на Америка и Англия, бе. Нали много знаеш? Нито една българска пушка не е гръмнала срещу съюзниците. Каква война те гони бе? Не ми сравнявай с други войни в които сме участвали дейно. И не ми дрънкай глупости облечени във високопарни слова като реваншизъм и т.н. Който един път си е позволил тази простотия, ще го направи пак. Няма бивш педал, бивш наркоман или бивш далавераджия. Когато си направиш труда да прочетеш какви са ги вършили, тогава говори, ако имаш изобщо нещо българско в теб. И прочети откъде и защо е тръгнал израза "играчка плачка". Твое право е да лижеш каквото си пожелаеш.
  • 27 Дони

    1 10 Отговор
    Барчо , пениш се не пениш това са реалностите.Не пиши глупости и с Гърция не сме били във война , а съюзници на Нацистка Германия .САЩ и СССР бяха съюзници значи и СССР не е имал нищо против да бъдат бомбандирани съюзниците на нацистка Германия.Нещо да кажеш.Не е това причината да не обичаш САЩ ти просто мразиш всичко извън Путинова Русия .Не обичаш и България защото не е в ОНД, а в ЕС и НАТО.Аз си имам работа и не членувам в НПО-та нормален човек съм който обича Родината си повече от чуждите страни.Та така.Айде и дано през Нова Година поумнееш.Весело посрещане!
  • 28 Барчо

    16 2 Отговор
    Пич! Разорачорование си! Не си чел и това ти е грешката. А и не четеш какво пиша. Съюзници с нацистка Германия, които не са изпратили нито един войник на фронта и които са спасили евреите от изтребление!!!!! Какъв съюзник сме били, бе???? Обявяването на война на краварите и ингилизите е проформа за да не ни мачка гестаповеца!!! Що се правиш, че не връзваш. Или не се правиш? Руснаците не са имали нищо против точно толкова, колкото и когато краварите фърляха л..ната по Югославия, Либия, Ирак, Виетнам и да не изброявам още доста. Никой не ги е питал, а и не ни е било до нас. Факта е че руснаците не са ни разорали градовете от бомби. И понеже явно не знаеш откъде идва "играчка плачка" ще ти кажа. Точно по време на бомбандировките доста преди или след тях самите са хвърляни детски играчки, химикалки, лакомства и други детски радости. Само че са били заредени с взрив и когато някое дете ги добара му избухват в ръцете. Не го убива, но го осакатява. Леля ми при такава намерена играчка - топка и избухва в ръцете и е останала без китки. Тогава е била на 7 годинки. Тя ли е водила война, че нещо не разбрах? А тази топка е била предназначена за точно тази възрастова група. Палачинката обаче се обръща.
    Да си жив и здрав и ти и да четеш повече, но по-важното е да анализираш прочетеното правилно.

    Коментиран от #29

  • 29 Дони

    1 11 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Чел съм , със сигурност повече от теб.А за основните неща който ти обясних нито дума .Алабализмите който си писал са за малоумни , ( това за леля ти) .Радвам се ,че разочаровам хора мислещи като теб.Няма бивш комунист това го знам със сигурност.Вече ставаш смешен.

    Коментиран от #34, #37

  • 30 Софроний

    17 0 Отговор
    С400 и гърците имат те не са ли член на Нато защо като турците купуват става проблем.трябва да се мисли малко

    Коментиран от #33

  • 31 Бесен Язовец

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Гинеколог за оня под коня":

    Само ще ти кажа, че "преврата" в Турция е 1:1 с "атентата" срещу Доган.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Монго

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "Софроний":

    С 300 при гърците
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 стоян георгиев

    0 15 Отговор
    турция продължава с неправилните ходове!!!ердоган се взима прекалено на сериозно и ще страда турция ,турския народ,но и съседите квито сме ние.бъзика се с европа ,прави същото сега и със сащ.после ще има олеле маико ,но ще бъде късно.както казах тва ще довлече проблеми на маса невинни.
  • 36 Софроний до Монго

    10 1 Отговор
    Да правилно с 300 имаха. Ее те не са ли в Нато тия кравари не искат турция да се сдобие с с400 и да се сближи с русия помагат на кюрдите и на идил създават хаос нали имаше видеа с американските войници как помагат на терористите ако не се лъжа
  • 37 Христо Христов

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дони":

    Не е лошо да почетеш малко история.
    Не зная защо българите се делим на русифили и англофили, и мисля, че е крайно време да пресганем да бъдем някакви филии, а да станем българи.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай оная работа

    0 1 Отговор
    Малумни другари нещо сте във внезапна заблуда всичко което се копува от богатите държави незначи че им требе то просто е от необходимост зада стане ясно с какво разполагат вечно изостаналите,кога светът е зависел от страни на изток хахахаххахаха.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.