1 Януари, 2018 09:10 1 961 5

Масови арести в Иран

  • иран-
  • арести-
  • протести

200 арестувани след протестите

Около 200 души са били арестувани по време на протестите в Иран през вчерашния ден, съобщи ТАСС.

Хиляди протестираха из цялата страна. Те се обявиха срещу режима, заради увеличаващи се цени на тока. В същото време хиляди организираха контрапротести в подкрепа на правителството.

Двама души загинаха по време сблъсъци между полиция и протестиращи. Властите в Техеран обявиха, че някои от задържаните ще бъдат освободени. 40 от тях обаче се считат за лидери, които не са протестирали по политически причини.

„Групи от чужбина действат на гърба на емоциите на нашите младежи“, заяви отговорника за сигурността в Техеран Али Асгар Насербахт.

Иранското правителство вече имаше противоречие с Тръмп около протестите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    13 3 Отговор
    Тоя ФИЛМ американски Иранците са го гледали в Египет,Либия, Сирия и тоя път няма да се получи
  • 2 СссереМ

    4 8 Отговор
    Дето са го прожектирали навсякъде е хващал дикиш.

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    В Сирия стомничката се шчупи и то мн.звучно

    Коментиран от #5

  • 4 ВулканиЗатор

    4 1 Отговор
    Явно формулата на краварите със санкциите не сработва, както го бяха планирали "високопоставени" умове на икономическата мисъл във Вашингтон и се пусна в ход следващата машина от рода на арабската пролет.. на тия отвъд океана, някой трябва да им каже, че има разлика между различните племена в либийската пустиня и Персия!
  • 5 нещото

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Въртим сучем и накрая всички-юристи,политолози и машинни инженери стигаме до един и същ непреодолим извод-задокеанският банкерски конгломерат е империята на злото.