1 355 2

Светът приветства 2018 г. (СНИМКИ)

Невероятни тържества в най-големите градове в света

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Росен Стойчев

Страните по света отбелязаха настъпилата 2018 г. с пищни тържества и впечатляващи светлинни празненства.

Един милион души наблюдаваха традиционното спускане на кристалната сфера над „Таймс Скуеър“. Въпреки температурите от -15 градуса, голям брой хора отбелязаха празника с големи концерти и светлинен спектакъл.

В Лондон последните часове на годината бяха отбелязани от часовника Биг Бен, а 100 000 души наблюдаваха невероятно светлинно шоу над Темза.

В Берлин хиляди се събраха да наблюдават страхотна заря край Бранденбургската вратa.

При сериозни мерки за сигурност в Париж за четвърта поредна година се проведе светлинно шоу върху Триумфалната арка, а френските граждани наблюдаваха заря до Айфеловата кула.

Невероятни празненства и светлинно шоу имаше в Пекин и Хонкконг, а 1 млн. души се бяха събрали на плажа на Копа Кабана, за да наблюдават празненствата в Рио де Жанейро.

Традиционно едни от най-прекрасните тържества се проведоха в Сидни и край Скай Тауър в Окланд, Нова Зеландия.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 15:42  01.01.18
  И в София посрещнаха Новата година с концерт на площада.Група "Сигнал" така се бяха опаковали,сякаш пееха на Антарктида.Данчо Караджов имах чувството, че всеки момент ще ревне за изгорелите ведомости на концертна дирекция,по която причина не може да намери трудовия си стаж /който не е имал/ и малката пенсия.

  Коментиран от #2

 • 2 20:01  01.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай