3 171 1

Гърция очаква по-силно земетресение

Прогнозите са на гръцки сеизмолоци

Росен Стойчев

Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от полунощ в понеделник до вторник сутринта. Най-силният беше записан в 6:24 часа сутринта и имаше магнитуд 4,7 до 5,2 по Рихтер според Геодинамичния институт и последван веднага от 3.1 по Рихтер., пише в-к "Български новини".

Първото земетресение се случи на 00:13, според Евро-средиземноморския институт, 4 Рихтер, на 8 км североизточно от Дросат. Три минути по-късно последва второ, 3.8 по Рихтер и трето земетресение 3.3 ч. Рихтер. Възможно е голямо земетресение Сеизмолозите не крият опасенията си във връзка с сеизмична активност в региона и отбелязаха, че най-вероятно е възможен по-силен трус. „Имаме“ рояк „от земетресения, които се усещат в цялата централна Македония.

Това е нещо, което често се наблюдава в Гърция и е свързано с особеностите на региона „, каза Евтимий Лекас, говорейки за SKAI. „От нашия опит откриваме, че земетресенията няма да спрат веднага. Ще има развитие. Ние сме предпазливи в оценките и особено в сутрешните часове „, като посъветва местните жители да не влизат в стари домове. От своя страна Константинос Папазахос признава загрижеността си за сеизмичната дейност, която е в разгара си в район с традиционно силна сеизмичност. „Има възможност за по-голямо земетресение, въпреки че е по-вероятно да“ изгасне „“ нормално „, каза за ANT1 професорът по геофизика. „Все още нямаме ясна картина. Не можем да изключим по-силно земетресение поради историята на региона „, каза той.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • нефакти
    Отговор
    1 00:54  03.01.18
    Царе на фалшивите "факти" и заглавия, които се опровергават в още в самата статия. Между другото български сеизмолози НЕ очакват по-силни трусове. Вероятност за по-силен има винаги, ама все се хващате за акото на мухата и го правите слон, уникални сте: Публикувано във факти.бг: Гърция очаква по-силно земетресение Публикувано във факти.бг: че най-вероятно е възможен по-силен трус Публикувано във факти.бг: че е по-вероятно да“ изгасне „ Публикувано във факти.бг: Все още нямаме ясна картина Хем няма ясна картина, хем е най-вероятно да има по-силен трус, но пък е по-вероятно да няма и да изгасне....... :))))

Напиши коментар:


Публикувай