3 Януари, 2018 15:35 1 489 4

Израелските служби разбиха иранска шпионска мрежа

  • израел-
  • хамас-
  • ислямски джихад-
  • иран-
  • шин бет

Агент на Техеран е бил арестуван на Западния бряг

Израелските служби разбиха иранска шпионска мрежа - 1
Снимка: БТА/АР

Израелската контраразузнавателна служба Шин Бет съобщи, че е разбила иранска шпионска мрежа, действала на Западния бряг, и е арестувала нейния ръководител, който е палестинец, предаде Reuters.

В изявлението се посочва, че 29-годишният Мохамед Махарме от Хеброн е заподозрян, че е бил вербуван от свой роднина в Република Южна Африка и е действал от името на Иран.

Твърди се че, Махарме е имал за задача да набира атентатори самоубийци, както и хора, които да извършат атаки срещу израелци. Според Шин Бет той е получил 8000 долара от Иран.

Израел отдавна обвинява Иран, че финансира радикални палестински групировки, отговорни за нападения срещу израелски цели, като "Хамас" и "Ислямски джихад".

Малко по-рано израелската армия каза, че "Ислямски джихад" най-вероятно стои зад извършен миналата седмица обстрел на Израел от ивицата Газа с минохвъргачки иранско производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    14 7 Отговор
    Усещате ли как подготвят почвата за персийска пролет?
    САЩ няма да се спрат докато не разрушат поредната страна със залежи на нефт и газ.

    Коментиран от #2

  • 2 990

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Сащ ги интересува да има конфликт в региона - 1-далече е от Сащ, 2-близко е до Русия, 3-развалят се отношенията ЕС-Русия, 4- ако могат и да замесят повече държави и на всички да продадат оръжия .......... САЩ само подклаждат па другите да се избият

    Коментиран от #3

  • 3 некойси

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "990":

    Само че юдеите начело със янките ще объркат работите с персите.
  • 4 MT Гонтан

    0 0 Отговор
    А евруйчетата колко шпайкове имат из света ?