Last news in Fakti

3 Януари, 2018 16:36 1 164 7

Сепаратист номер 1 се завръща тайно

  • каталуния-
  • испания-
  • сепаратист-
  • карлес пучдемон

Карлес Пучдемон обмисля нестандартни начини да се прибере в Барселона, за да избегне арест на границата

Сепаратист номер 1 се завръща тайно - 1
Снимка: БТА/АР

Избягалият в Белгия бивш каталунски лидер Карлес Пучдемон обмисля различни нестандартни начини да се върне в Испания, за да поеме поста си на регионален лидер съгласно резултатите от проведените в края на годината местни избори в автономната област, съобщава вестник ABC, цитиран от ТАСС.

Вземайки предвид действащата заповед за арест на Пучдемон на територията на Испания, политикът размишлява по какъв начин може да се появи в кралството, твърди вестникът. Той е разглеждал възможността да проникне в страната, скрит в багажника на лека кола или маскиран под чуждо име.

Имал и такива идеи, като например да мине по планински пътеки или скрит на плавателен съд.

Пучдемон разчита на помощта на някои хора от каталунската полиция, които, както той се надява, няма да му забранят да влезе в регионалния парламент в дена на гласуването на кандидатурата за нов лидер на автономията.

Той разчита на това, че ако бъде утвърден на този пост, испанските власти няма да се осмелят да го задържат и да го оставят в ареста, а ако все пак се решат на такива мерки - че Европа няма да ги подкрепи, отбелязва мадридскaта медия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    5 1 Отговор
    Не знам дали може да се нарече лидер, след като в единствения труден момент за Каталуния бяга като мишок. По-добре беше да го арестуват на мястото си и да бъде "мъченик" в борбата за независимост. Едва ли каталунците имат нужда от такъв лидер.

    Коментиран от #5

  • 2 Реалист

    2 0 Отговор
    Хммм, ако сам се набута в багажника да не го изкарат "студен и със свещи" от там.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истината винаги боли

    0 0 Отговор
    Какъв лидер е този??Само ,,Камата" ще може да обясни,нали е от тяхната партия.Този мишок е също като нашите ,,лидери"!!!
  • 5 Моамар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Каталуня е разделена от Европа посредством Пиринеите, все едно Рила планина, единстваната логистика, бизнес и транспорт които имат са с Испания, а и езикът им е на 80% испански, ако Испанците си затворят границите в Каталуня че фалират банки, фабрики, магазини за хранителни стоки, битови стоки ... всичко, каталанците бая печелят от туризма ама ще трябва да внасят всичко с кораби
  • 6 Евдоки 5

    0 0 Отговор
    Аз се обзалагам че испанските служби вече са говорили с американските и са ги питали какво да правят с Пучдемона, а то няма много варианти
  • 7 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Сигурно ще прокопае тунел.
Новини по държави: